Antena 3 CNN International News Cadourile oferite lui Putin, de către Joe Biden, în timpul întâlnirii de la Geneva. Ce a primit în schimb

Cadourile oferite lui Putin, de către Joe Biden, în timpul întâlnirii de la Geneva. Ce a primit în schimb

Președintele Joe Biden i-a dăruit președintelui rus Vladimir Putin o pereche de ochelari de soare personalizați pentru aviatori, realizați de Randolph SUA, în timpul summitului de miercuri, potrivit unui oficial de la Casa Albă.

de Alexandru Negrici    |   

Ochelarii de soare sunt fabricați de o companie americană, furnizor al armatei SUA și al partenerilor săi NATO.

De asemenea, Biden i-a mai dăruit președintelui rus o sculptură din cristal a unui bizon american - mamiferul național al SUA - realizată de Steuben Glass, potrivit aceluiași oficial.

Ochelarii sunt simbolic și vin în urma unui summit al alianței de apărare de la Bruxelles la care a participat Biden. În timpul acelui summit, șeful de la Casa Albă a reafirmat angajamentul SUA față de alianța militară și a îndemnat aliații occidentali să se alinieze mai bine împotriva Rusiei și Chinei.

Compania, Randolph SUA, își produce ochlarii în Massachusetts, a spus oficialul. În 1978, compania și-a unit forțele cu armata SUA pentru a produce HGU-4 / P Aviator, model conceput pentru piloții de vânătoare.

Sculptura de cristal a bizonului american reprezintă forță, unitate și rezistență. Zimbrul american este mamiferul național al SUA din 2016, când președintele Barack Obama a semnat Legea națională privind moștenirea bizonilor.

Sculptura are o bază din lemn de cireș, trimitere către fostul președinte american George Washington, precum și o plăcuță cu inscripție gravată personalizată pentru a comemora întâlnirea dintre cei doi lideri.

După summitul lor de la Geneva, Biden a declarat în timpul unei conferințe de presă că s-a concentrat pe discuțiile despre  respectarea drepturilor omului și pe obținerea unei relații stabile cu Rusia.

Anterior, Putin a declarat la o conferință de presă separată că nu a observat nicio ostilitate

Summitul s-a încheiat cu un acord modest de a readuce ambasadorul fiecărei țări la postul său, o rezoluție așteptată, în urma summit care a testat experiența deceniilor lui Biden pe scena politică internațională.

Cadoul lui Putin pentru președintele american

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a oferit omologului său american, Joe Biden, un obiect tradițional pictat în stilul khokhloma, conform purtătorului de cuvânt al Administrației prezidențiale din Rusia, Dmitri Peskov.

Khokhloma este o un stil tradițional rusesc de pictură pe veselă şi mobilier de lemn, care își are originea în secolul al XVII-lea, în zona Nizhniy Novgorod. Stilul Khokhloma poate fi recunoscut pentru modelul său de flori roșii și aurii, pe un fundal întunecat.

Subiecte în articol: Joe Biden NATO
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia