Antena 3 CNN Coronavirus Numărul persoanelor infectate cu coronavirus se apropie de 100.000, cel al morţilor a depăşit 3.300

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus se apropie de 100.000, cel al morţilor a depăşit 3.300

Noul coronavirus continuă să se răspândească în zeci de ţări ale lumii, cu toate eforturile, uneori aproape disperate, ale guvernelor. 

de M.Z.    |   

Numărul persoanelor infectate se apropie de 100.000, iar cel al deceselor a trecut de 3.300.

La marile burse ale lumii, cursul acţiunilor a început din nou să scadă. Turismul şi transportul aerian sunt cel mai greu lovite.

Italia rămâne ţara europeană cel mai grav afectată de coronavirus: numărul deceselor a crescut de la 107 la 148 în numai 24 de ore, iar pericolul alungă turiştii: în hotelurile Romei, 90% din rezervările pentru luna martie au fost anulate. 

În schimb, parcurile s-au umplut de copii care, după închiderea şcolilor, au rămas în grija bunicilor. 

Situaţia devine tot mai gravă şi în Franţa, unde virusul a ajuns şi în Parlament. Un deputat a fost internat la reanimare, iar testele au confirmat că era purtător al virusului, ca şi un salariat al bufetului de la Adunarea Naţională. 

Preşedintele Macron a recunoscut că epidemia este "inevitabilă" şi a convocat la Palatul Elysee cei mai renumiţi cercetători în medicină. 

"Am discutat şi despre un vaccin dar, să fie clar, trebuie într-adevăr să începem cercetările pentru un vaccin, dar ele nu vor da rezultate decât peste foarte multe luni", a spus Jean-Francois Delfraissy, profesor de imunologie în Franţa.

Şi Grecia a suspendat cursurile şcolare în toată ţara. 

Virusul a ajuns şi în Ţara Sfântă. La Bethleem, biserica Naşterii Mântuitorului a fost închisă pentru dezinfectare, după ce s-au confirmat şapte cazuri de contaminare în oraş.  

În largul portului San Francisco, autorităţile au interzis intrarea în port a unui pachebot pe care zeci de persoane prezintă simptome de infecţie. Testele de depistare a virusului au fost coborâte pe vas din elicopter, pentru a se evita contaminarea. 

Indicii bursei din New York au scăzut cu peste 3%. Tot mai mulţi analişti avertizează că economia mondială ar putea intra în cea mai grea perioadă de la criza financiară globală de acum 10 ani.  

Subiecte în articol: coronavirus
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Noua fabrică din România care se deschide după Paște