Antena 3 CNN Actualitate ”Buncărul președintelui” - Dezvăluiri despre rețeaua de tuneluri din Capitală. Unde se ascunde Iohannis în caz de urgență

”Buncărul președintelui” - Dezvăluiri despre rețeaua de tuneluri din Capitală. Unde se ascunde Iohannis în caz de urgență

Klaus Iohannis se poate plimba cu mașina electrică, pe sub pământ, de acasă, până la Palatul Cotroceni şi la Casa Poporului. În caz de război sau dezastre naturale, buncărul de la Palatul Parlamentului devine centrul de comandă al României, unde se adună conducerea politică și militară a țării și unde se iau deciziile cele mai importante.

de Andreea Ştefan    |   

Acestea sunt dezvăluiri cuprinse în cartea "Buncărul Preşedintelui". Jurnalul și editura Hoffman vă oferă începând de miercuri, 13 octombrie, această carte specială, cu o temă nemaiabordată până în prezent.

"Buncărul președintelui" e povestea fascinantă a lumii de sub București, pe care conducătorii noştri au folosit-o în caz de necesitate ori, mai nou, ca să evite aglomerația creată de "plebe" la suprafață.

Cartea este scrisă de fostul senator Marius Marinescu și de persoane direct implicate în construcția sau refacerea catacombelor Capitalei: generalul Adrian-Eugen Cristea, care a condus unitatea ce asigura securitatea preşedintelui Nicolae Ceauşescu între anii 1979-1989, Mihai Mitran, responsabil de grupul de presă acreditat la nivel prezidenţial, și Mihai Bartoş, fostul comandant al unităţii de militari din M.Ap.N. care a construit buncărul de la Casa Poporului, tunelurile care leagă aceasta clădire de "buncărul lui Hitler" şi alte construcţii cu caracter special.

Marius Marinescu, invitat la Antena 3, a venit cu mai multe informaţii şi dezvăluiri pe acest subiect.

”Curajoși au fost ceilalți ofițeri superiori, fiindcă ei au fost participanți direct activi la realizarea acestei structuri de strategie militară, de apărare a președintelui, de securizare. Este o premieră, fiindcă, până acum, nici în România, nici în străinătate, nu s-a mai devoalat un sistem de securitate al președintelui. Domnul general Adrian Eugen Cristea a avut un birou și în Casa Poporului, răspunzând de securitatea obiectivului. Domnul colonel Mihai Bartos a coordonat Unitatea militară care a construit edificiul, inclusiv buncarul antiatomic și tunelurile. Domnul general Mihai Mitran a răspuns de presă, de Cartierul Primăverii și de securitatea presedintelui, direct."

De ce am devoalat acest lucru? Fiindcă Serviciile Secrete străine interesate de această structură de securitate a președintelui au cunoscut absolut tot la lovitura de stat din 1989. Deci pentru străini, pentru Serviciile Secrete străine nu mai este un secret. A fost până astăzi un secret pentru români și este păcat. Este bine să știe și românii cât de bine este securizat președintele Klaus Iohannis și să vadă ce s-a construit din banii lor înainte de 1990”, a spus Marius Marinescu la Antena 3.

Mai multe dezvăluiri făcute de Marius Marinescu vedeți în materialul următor:

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai