Antena 3 CNN Actualitate Ce a rămas neclar în cazul accidentului aviatic din Apuseni. Anchetatorii fac două noi expertize

Ce a rămas neclar în cazul accidentului aviatic din Apuseni. Anchetatorii fac două noi expertize

Două expertize judiciare privind cauzele accidentului aviatic din Munţii Apuseni, din 20 ianuarie 2014, sunt efectuate în prezent, a anunţat marţi procurorul general Augustin Lazăr, transmite Agerpres.

"Sunt două expertize judiciare care sunt în curs - o expertiză care tinde să identifice care sunt cauzele accidentului şi o a doua expertiză care urmăreşte ca, din punct de vedere tehnic, să explice dacă antena s-a rupt înainte sau în cursul accidentului", a declarat Augustin Lazăr înainte de începerea şedinţei Consiliului Superior al Magistraturii.

Procurorul general a precizat că expertiza privind antena de localizare se efectuează în străinătate.

Pe 20 ianuarie, un avion de tip Britten - Norman Islander (BN 2) cu şapte persoane la bord s-a prăbuşit într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine. Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion şi-au pierdut viaţa în acel accident.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"