Antena 3 CNN Actualitate Hackerii din Ghimpați au furat milioane de euro de la directorii unor mari companii

Hackerii din Ghimpați au furat milioane de euro de la directorii unor mari companii

Milioane de euro din conturile unor companii străine au ajuns la localnicii din Ghimpaţi, judeţul Giurgiu printr-un plan gândit de hackeri, desprins parcă din filmele de la Hollywood.

Tranzacţiile suspecte pe care le-au făcut 17 bănci sunt verificate acum de specialiştii de la Departamentul de Supraveghere al BNR care vorbesc despre spălare de bani şi au sesizat DIICOT.

Potrivit unor surse din Banca Naţională a României totul a început de la o reţea de hackeri care a folosit câteva calculatoare din Canada ca să spargă conturile de email ale unor directori de companii.

Hackerii ar fi copiat inclusiv formulele de adresare din mesajele trimise către bănci. Apoi, ar fi făcut transferuri bancare în numele directorilor şi ar fi trimis milioane de euro unor locuitori din Ghimpaţi, judeţul Giurgiu.

Departamentul de Supraveghere al BNR face acum verificări pentru că băncile unde s-au făcut tranzacţiile nu au respectat normele privind verificarea clientelei şi a sesizat DIICOT.

Autorităţile locale recunosc că procurorii antimafia le-au vizitat comuna zilele trecute.

Unii locuitori din Ghimpaţi spun că s-au întrebat mereu cum s-au îmbogăţit vecinii lor.

Din cele 17 bănci implicate în tranzacţiile suspectate, câteva au returnat sumele după ce au înţeles că la mijloc e un mecanism de spălare de bani. 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”