Antena 3 CNN Life De ce este carnea atât de roșie și de frumoasă în magazin. Ce pun în ea

De ce este carnea atât de roșie și de frumoasă în magazin. Ce pun în ea

Pentru cumpărători, calitatea cărnii este deseori asociată cu aspectul ei. Astfel, cu cât o carne este mai roșie, cu atât oamenii vor crede că este mai „proaspătă”. Totuși, nu este deloc așa. Ce pun producătorii în carne pentru ca ea să pară atât de „proaspătă”?

Datorită compoziţiei sale chimice, precum şi a transformărilor fiziologice ce au loc în carne după sacrificarea animalului, aceasta are tendinţa de a-şi modifica proprietăţile senzoriale, mai ales culoarea.

Unele abatoare aleg să își conserve carnea într-o atmosferă de monoxid de carbon. Acest proces menține culoarea roz-roșie si aspectul proaspat al cărnii timp de, ATENȚIE!, mai bine de un an. Este evident că în timp, carnea se strică. Monoxidul de carbon va păstra aspectul de carne „proaspătă”.

Continuarea, pe Shtiu.ro.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște