Antena 3 CNN Actualitate Descoperire arheologică de proporţii în Iaşi

Descoperire arheologică de proporţii în Iaşi

Arheologii din Iasi spun ca sunt in fata unei descoperiri de proportii. Au gasit in preajma unei biserici din centrul orasului o necropola cu zeci de ramasite umane, vechi de cateva sute de ani, scriu stirileprotv.ro.

Au mai gasit fragmente de zidarie din ceea ce ar putea fi cea mai veche biserica din Iasi, construita chiar inainte de domnia lui Stefan cel Mare.

Lucrarile au inceput in urma cu cateva saptamani cand preotul paroh de la Biserica Sfantul Nicolae Domnesc a vrut sa construiasca un spatiu pentru aprins lumanari.

La nici un metru in pamant, lucratorii au descoperit morminte vechi, apoi vestigiile unei biserici de langa vechea curte domneasca de la Iasi.

Stela Cheptea, arheolog: "Dorim sa gasim cea mai veche biserica ortodoxa din Iasi. Nu se poate sa nu existe biserica de secolul 14, inceput de secol 15 in Iasi".

Scheletele gasite acum apartin deopotriva unor adulti si unor copii. Toti sunt inmormantati crestineste, langa altarul bisericii, ceea ce i-a facut pe arheologi sa creada ca este vorba despre membrii unor familii de vaza.

Subiecte în articol: Iași descoperire arheologie
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!