Antena 3 CNN Actualitate DIICOT cere arestarea celui de-al treilea israelian în dosarul spionării Laurei Codruța Kovesi

DIICOT cere arestarea celui de-al treilea israelian în dosarul spionării Laurei Codruța Kovesi

Procurorii DIICOT cer judecătorilor arestarea în lipsă a israelianului care a reușit să fugă din țară, suspectat de implicare în spionajul apropiaților Laurei Codruța Kovesi. Este vorba despre Avi Yanus, cel care a reușit să fugă din țară în momentul în care procurorii i-au reținut pe ceilalți doi suspecți, Ron Weiner și David Geclowitz.

Cu toții sunt angajați ai firmei private israeliene Black Cube, fondată de foști ofițeri ai serviciului de informații Mossad.

Mamele spionilor israelieni, în lacrimi la Curtea de Apel București

Weiner Ron şi Geclowicz David sunt urmăriţi penal pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor şi operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, anunţau procurorii DIICOT. Weiner Ron ar fi primit 5.000 de euro pentru această misiune, spun surse judiciare.

Laura Codruța Kovesi, spionată de firma unui fost șef Mossad

Potrivit DIICOT, Weiner Ron și Geclowicz David, cei doi angajați ai firmei israeliene arestați preventiv, au efectuat multiple apeluri telefonice cu caracter amenințător, precum și atacuri de tip phishing în vederea sustragerii de informații din conturi de e-mail.

Rise Project dezvăluie că cetățeni israelieni sunt anchetați de DIICOT pentru spionarea comunicațiilor și tentative de compromitere a procurorul șef al DNA. Doi dintre suspecți, Dan Zorella și Avi Yanus, ar fi foști ofițeri de informați și sunt co-fondatori și directori executivi ai firmei israeliene de investigații private Black Cube, companie în care a activat Meir Dagan — fost director Mossad (spionajul israelian) în perioada 2002-2011.

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei