Antena 3 CNN Actualitate Director al Consiliului Județean Prahova, ucis de COVID-19. Cum s-ar fi infectat - mulți români fac această greșeală

Director al Consiliului Județean Prahova, ucis de COVID-19. Cum s-ar fi infectat - mulți români fac această greșeală

Este doliu la Consiliul Județean Prahova după ce Ioan Dragomir, fost director, a murit după ce s-a infectat cu COVID-19. Potrivit președintelui CJ, Ioan Dragomir a fost plecat în concediu, iar acolo s-a întâlnit cu sora lui venită din Spania.

de Dan Gabor    |   

De altfel, acesta ar putea fi și modul în care Ioan Dragomir s-ar fi infectat cu noul coronavirus.

„Conducerea Consiliului Județean Prahova, prin președintele Bogdan Toader, exprimă regretul pentru trecerea în neființă a domnului Ioan Dragomir, fost director general al Direcției Județene de Protecția Plantelor și Întreținere a Drumurilor Județene Prahova.

A fost un om de administrație, reprezentând cu profesionalism, dăruire și implicare instituția pe care a condus-o. Condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a transmis instituția, prin intermediul unui comunicat.

Coronavirusul a mai făcut recent o victimă și la Consiliul Județean Vaslui. Consilierul personal al președintelui CJ Vaslui a încetat din viață, la doar o săptămână după ce a aflat că a fost infectat cu COVID-19.

Starea consilierului i s-a agravat rapid, așa că medicii au luat decizia de a-l transfera la o clinică din Iași. Bărbatul avea mai multe comorbidități, printre care afecțiuni pulmonare și cardiace. Încă de la începutul crizei coronavirusului, Consiliul Județean Vaslui, instituție condusă de Dumitru Buzatu, a adoptat un plan de măsuri pentru prevenirea și gestionarea infecțiilor cu noul coronavirus.

Una dintre obligațiile angajaților a fost purtarea purtarea măștilor de protecţie. În mod paradoxal, cel mai mare opozant al acestei măsuri a fost chiar Dumitru Buzatu. Acesta a refuzat în mai multe ședinte ale Consiliului Județean să poarte mască, gestul său fiind urmat de mai mulți consilieri PSD.

Coronavirus în România, 18 august 2020: a crescut numărul deceselor

1.014 noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore din 21.344 teste, ceea ce înseamnă o rată de 4,75% pozitivare, în uşoară scădere faţă de până acum, iar 45 de oameni au murit în același interval, din cauza acestei maladii, anunță, marţi, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Până astăzi, 18 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 72.208 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. 33.135 pacienți au fost declarați vindecați și 8.316 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.  

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.014 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 3.074 persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 17.08.2020 (10:00) – 18.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 45 de decese (31 bărbați și 14 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mehedinți, Neamț, Satu Mare, Timiș, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 7 la categoria 50-59 ani, 11 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 17 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 8 decese la categoria de peste 80 de ani.
479 de bolnavi COVID, la ATI

Un număr de 43 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, un pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru un pacient nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

 

 

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor