Antena 3 CNN Actualitate Dr. Beatrice Mahler explică de ce nu au scăzut cazurile noi COVID din Capitală, ca în restul ţării

Dr. Beatrice Mahler explică de ce nu au scăzut cazurile noi COVID din Capitală, ca în restul ţării

Cazurile noi de coronavirus sunt în scădere în ţară, însă în Capitală rămân la un nivel ridicat, de circa 2.000 de infectări în fiecare zi, lucru care se resimte din plin în spitale, spun medicii.

de Milena Niță    |   

"E mai bine decât ieri, dar dacă comparăm situația din București cu datele din alte orașe, lucrurile nu pot fi, cel puțin pentru spitalele din București, bune. 

La Institutul Marius Nasta nu resimțim o scădere a numărului de solicitări pentru internare, dar nici o scădere a numărului de pacienți care se prezintă ca fiind simptomatici", a spus managerul Institutului Marius Nasta, medicul Beatrice Mahler, potrivit digi24.ro.

Dr. Mahler: Suntem la câteva zile distanţă de momentul minivacanței de 1 decembrie

În ceea ce priveşte motivul pentru care în Capitală se înregistrează multe cazuri noi de infectări, medicul a vorbit despre posibilele explicații ale acestui fenomen.

"Suntem la câteva zile de la momentul minivacanței de 1 decembrie, pe care o parte am petrecut-o acasă, o parte în alte localități. Știm că plecarea din Capitală e un obicei în aceste minivacanțe. 

Pe de altă parte, în Capitală se testează mult mai mult și mai mulți locuitori își permit să plătească și să facă teste la cerere (...).

E important să vedem ce avem de făcut în acest moment. Menținerea la acest număr mare de cazuri nu va fi un moment ușor pentru luna decembrie pentru spitalele din București", a mai dr. Mahler.

1.946 cazuri noi COVID în București

Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a publicat ultimul bilanţ al pandemiei de coronavirus în România. Astfel, în ultimele 24 de ore avem parte de 161 de decese şi 7.365 de persoane infectate cu coronavirus.

Până astăzi, 9 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 532.040 de cazuri de persoane infectate cu COVID – 19 şi 12.821 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.430. Dintre acestea, 1.271 sunt internate la ATI.

Rata de infectare: Constanța - 7,09%, București - 6,77%, Ilfov - 6,14%.

Subiecte în articol: Beatrice Mahler coronavirus
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are