Antena 3 CNN Actualitate Drogul „zombie” face ravagii în rândul tinerilor. Primarul cere ajutorul DIICOT

Drogul „zombie” face ravagii în rândul tinerilor. Primarul cere ajutorul DIICOT

Un nou drog face ravagii printre tinerii din localitatea Câmpia Turzii. Situaţia a ajuns atât de gravă încât chiar primarul oraşului a transmis o adresă către DIICOT Cluj, în care a solicitat sprijin stoparea fenomenului. Totul a pornit după ce mai mulţi tineri au fost filmaţi sub efectul aşa zisului "drog Zombie", iar imaginile au devenit virale pe internet.

Imaginile au fost filmate în gara din Câmpia Turzii. Cei doi tineri nu-şi pot controla gesturile şi menţine echilibrul. Efectul substanţelor pe care le-au consumat îi transformă pe adolescenţi în "zombie", de aici şi numele drogului.

Cei doi tineri au fost identificaţi de poliţişti şi, la fel ca alţii au fost duşi la audieri. Tot în faţa poliţiştilor a ajuns şi unul dintre cei care s-ar afla în spatele traficului cu acest drog extrem de puternic. Este cunoscut în oraş sub numele de "Baghera" sau "lordul drogului Zombie". În faţa camerelor de luat vederi nu a recunoscut nimic.

Părinţii consumatorilor susţin însă că el ar fi în spatele reţelei care distribuie substanța cu efect psihoactiv.

„Ar trebui făcute două rectificări. Mă refer la faptul că cei doi tineri nu sunt din Câmpia Turzii. Au fost identificați ca fiind din orașul Unirea, județul Alba. Ceea ce consumă acești tineri sunt substanțe psihoactive. Acea adresă către DIICOT e unul dintre puținele demersuri pe care le-am făcut. Am avut numeroase întâlniri cu elevii din municipiu”, a afirmat Dorin Nicolae Lojigan, primarul municipiului Câmpia Turzii. 

Subiecte în articol: Cluj DIICOT primarul drog
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are