Antena 3 CNN Actualitate Eroul zilei: Demonstrație de românism autentic - Românul purtat pe braţe de poliţişti pentru a ajunge la hora din Bistrița-Năsăud

Eroul zilei: Demonstrație de românism autentic - Românul purtat pe braţe de poliţişti pentru a ajunge la hora din Bistrița-Năsăud

Recent, județul Bistrița-Năsăud a stabilit două recorduri mondiale, acreditate oficial de Guinness World Record. Cel mai mare număr de oameni care poartă simultan portul tradițional românesc şi cel mai mare dans popular românesc. Peste 9.500 de persoane, îmbrăcate în costume populare tradiţionale, s-au adunat în patria costumului popular şi s-au prins într-o horă impresionantă.

Pe lângă dimensiunea fabuloasă a evenimentului, un alt aspect a atras atenţia jurnaliştilor. O imagine care a emoţionat o ţară întreagă. Un tânăr în costum popular, purtat pe braţe de doi poliţişti pentru a ajunge mai repede la eveniment. Oamenii legii s-au oferit să-l ajute văzând că acesta se mișca încet, probabil cu durere și mare efort, dar, cu toate acestea, era mândru și fericit.

Silviu Cotiuşcă, preşedintele Asociaţiei denumită sugestiv - ”Bucuria de a fi! Bafi”, a vorbit, la rubrica Eroul zilei, de la Previziuni, despre participarea sa la eveniment.

 

 

Subiecte în articol: Eroul Zilei
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept