Antena 3 CNN Actualitate Florin Iordache, către Klaus Iohannis: ”Parlamentul nu era obligat să ţină cont de sesizarea pe Legea privind organizarea judiciară”

Florin Iordache, către Klaus Iohannis: ”Parlamentul nu era obligat să ţină cont de sesizarea pe Legea privind organizarea judiciară”

Preşedintele Comisiei parlamentare speciale pe legile justiţiei, Florin Iordache, susţine că Parlamentul nu era şi nu este obligat să ţină cont de observaţii, făcând referire la faptul că şeful statului a trimis joi CCR o sesizare de neconstituţionalitate asupra legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară.

"Care era problema? Parlamentul a fost sesizat cu ceva, Parlamentul a analizat şi a respins. Parlamentul era obligat să ţină cont de una dintre acele observaţii? Nu. Parlamentul a ţinut cont de observaţiile - şi va ţine în continuare... Şi la 317 a respins. Bănuiesc că, dacă vom fi sesizaţi şi cu 303, - că este acum la promulgare -, vom analiza. Dar asta nu înseamnă că există o obligaţie a Parlamentului să ţină cont de acele observaţii. Am ţinut cont de toate observaţiile şi criticile CCR", a declarat Iordache, la Parlament.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului