Antena 3 CNN Politică Lucrețiu Pătrășcanu se "înscrie" în PSD. Cum reacționează tinerii social-democrați la aflarea veștii VIDEO

Lucrețiu Pătrășcanu se "înscrie" în PSD. Cum reacționează tinerii social-democrați la aflarea veștii VIDEO

O parte din viitorii policieni par să fi lipsit de la orele de istorie. Nu că toți cei actuali ar fi fost prezenți. Dar chiar și așa, o întrebare-capcană pare să-i fi dat pe tinerii social-democrați, prezenți la o reuniune a partidului.

Echipa de la Politikix a vrut să vadă cum se descurcă aspiranții la o funcție de parlamentar, ministru sau președinte al României.

Cine a fost Lucrețiu Pătrășcanu

Născut în 1900, la Bacău, Lucrețiu Pătrășcanu a fost un om politic român, membru al conducerii Partidului Comunist Român, ministru, avocat, sociolog și economist. Licențiat în drept și doctor în științe economice al Universității din Leipzig, Pătrășcanu era o figură rară printre puținii comuniști din România. A fost reprezentant al ilegaliștilor români la Comintern și în alianța politică ce a declarat scoaterea țării din alianța hitleristă în august 1944. Primul comunist devenit ministru a deținut portofoliul Justiției.  În 1946, la Cluj, la un miting ținut în fața studenților greviști, își începe discursul cu cuvintele Înainte de a fi comunist, sunt român. Aceste cuvinte nu vor fi convenind colegilor de partid, care l-au catalogat ca fiind naționalist. Căzut în dizgrație, este arestat în 1948  alături de soția sa și este condamnat, după șase ani la moarte. În aprilie 1954 este împușcat la Jilava.

 

Subiecte în articol: PSD
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată