Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea: Nu cred că europenii sunt într-o neînțelegere față de ce s-a întâmplat în România

Mircea Badea: Nu cred că europenii sunt într-o neînțelegere față de ce s-a întâmplat în România

Între Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, cel din urmă are șanse mai mari să fie candidat la alegerile prezidențiale, consideră Mircea Badea.

Realizatorul emisiunii ”În gura presei” a vorbit și despre așa-zisa necunoaștere a realităților din România de către oficialii europeni, variantă puțin plauzibilă.

”E complicată. În principiu Tăriceanu, că e mai ușor. Pe mine nu mă preocupă asta acum. Pe mine mă interesa foarte tare, nici eu nu cred că europenii sunt într-o neînțelegere față de ce s-a întâmplat în România. E chiar foarte ușor să te informezi, alde Juncker și Timmermans știu foarte bine ce s-a întâmplat. Am senzația că le și convine. N-o să convingă nici Dăncilă pe ei, nici ei pe Dăncilă, fiindcă fiecare știe ce s-a întâmplat. Se vede și din faptul că Franța și Germania iau în calcul o susținere a lui Kovesi la Parchetul European. Ei au înțeles exact ce s-a întâmplat în România și vor să-și pună omul. Numai că acolo nu e atât de ușor. Și mai cred că ei o supraestimează pe Kovesi, care e o persoană destul de rudimentară” a spus Mircea Badea.

”E posibil să aibă nevoie de un stalinist acolo” a completat Mugur Ciuvică. 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași