Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Mircea Badea, despre cazul polițistului care a accidentat mortal o fată pe trecerea de pietoni: ”Simt nevoia să spun ceva. Mi se pare important”

Mircea Badea, despre cazul polițistului care a accidentat mortal o fată pe trecerea de pietoni: ”Simt nevoia să spun ceva. Mi se pare important”

Realizatorul emisiunii ”În gura presei” a comentat cazul polițistului din București care a accidentat pe trecerea de pietoni două minore, impact în urma căruia Raisa, una dintre cele două fete, a murit.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

„Speța este destul de clară. Domnul de la poliție mergea foarte tare. Două lucruri mi se par importante pentru viitor. Cine se ocupă de marcarea trecerilor de pietoni? Foarte multe treceri d epietoni din București sunt treceri de pietoni dacă știm noi că sunt acolo. Oricât de precaut aș fi eu șoferul, dacă nu văd trecera nu pot să încetinesc. Ele sunt marcate mizerabil.

Ceea ce mi s-ar părea important pentru viața oricui, în viitor, nu alergăm pe trecerile de pietoni. Mai bine stăm. Ne uităm înainte să traversăm.”, a comentat Mircea Badea la Sinteza Zilei.

Polițistul care a provocat accidentul, în timp ce conducea mașina peste limita legală de viteză în localitate, avea doar două luni de pregătire și a lucrat în Anglia înainte de a fi încadrat la Poliția Română din sursă externă.

Ministrul Afacerilor Interne a recunoscut că cele două tragedii, cea a Raisei şi cea a şoferului ucis cu pietre în Bolintin Vale, au scos la iveală "putregaiul" din sistem.

Din Poliţie lipsesc în acest moment peste 30.000 de angajaţi. Prin urmare, 2.000 de posturi sunt scoase oficial la concurs, doar din surse externe. O soluţie care, în urmă cu câteva zile, ministrului Lucian Bode i se părea ideală. Ieri, acelaşi ministru a anunţat ca va reanaliza procesul de recrutare din sursă externă.

Subiecte în articol: Mircea Badea
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!