Antena 3 CNN Actualitate Nelu Tătaru, apel la români după ce numărul cadrelor medicale infectate cu coronavirus a ajuns la aproape 3.300

Nelu Tătaru, apel la români după ce numărul cadrelor medicale infectate cu coronavirus a ajuns la aproape 3.300

Vin cifre alarmante din spitale. De la începutul pandemiei şi până acum, 3.277 de cadre medicale s-au infectat cu coronavirus. Iar starea cadrelor medicale este tot mai îngrijorătoare, având în vedere că majoritatea acestora spun că sunt în pragul epuizării.

de Dan Gabor    |   

Într-o intervenție la Antena 3, Nelu Tătaru a făcut apel la români să respecte regulile anti-COVID pentru a nu mai aglomera spitalele aflate deja la capacitate maximă. Ministrul sănătății spune că oamenii trebuie să înțeleagă că 'pandemia se tranșează în prespital'.

"De la începutul acestei pandemii, în aceste 7 luni, suntem aceleași cadre medicale. Aceleași cadre medicale care ne-am detașat de la un spital în altul, de la început, când erau 100-200 de cazuri noi pe zi, până acum, la aproape 3.000 de cazuri pe zi.

Am repetat și o să repet: această pandemie nu se tranșează în spital. Noi vom primi și 200 - 1.000 - 3.000 de cazuri pe zi, dar suntem aceiași oameni. Pandemia se tranșează în prespital, acolo unde avem niște reguli. Haideți să le respectăm pentru că vor duce la o scădere a transmiterii comunitare și efectiv a scăderii numărului de cazuri noi", a spuns Nelu Tătaru.

Ministrul Nelu Tătaru a subliniat că medicii din spitale sunt niște eroi. 

Subiecte în articol: Nelu Tătaru COVID-19
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!