Antena 3 CNN Actualitate O familie din Iași s-a trezit cu doi morți îngropați în cavoul pe care îl construise. Ce a urmat

O familie din Iași s-a trezit cu doi morți îngropați în cavoul pe care îl construise. Ce a urmat

O familie din Iași s-a trezit cu cavoul pe care îl construise ocupat de alte persoane decedate.

O altă familie a considerat că locul de veci îi aparține, deși trecuseră cel puțin șapte ani de când nu fusese îngrijit. Scandalul s-a lăsat cu plângeri penale la poliție, dar și cu un proces care s-a terminat recent la Judecătoria Pașcani.

Familia din localitatea Crivești, Iași, a luat un loc de veci cu acceptul preotului, în 2010, iar șapte ani mai târziu a construit acolo un cavou, în ideea de a-l folosi la momentul în care vor părăsi această lume. După ce au terminat lucrările, un alt bărbat s-a prezentat la cimitirul din Criveşti şi le-a reproşat soţilor B. că au construit un cavou pe locul unde deja se odihnesc două rude de-ale sale.

Bărbatul şi-a îngropat mama în iunie 2017 în acel cavou, pentru ca un an mai târziu să-şi îngroape şi un frate tot acolo, relatează Ziarul de Iași, citat de Libertatea.

Vasile şi Saveta B. au formulat plângere penală la Poliţie, dar aceasta a fost clasată în mai 2019. S-au adresat însă tribunalului, care le-a dat câștig de cauză, în primă instanță, care însă nu este definitivă. Procesul de „îmbogăţire fără justă cauză“ a fost soluţionat pe 8 aprilie, de Judecătoria Paşcani.

Magistraţii l-au obligat pe Costel A. să le achite celor doi soţi suma de 5.000 de lei, ce a fost investită în construirea cavoului. „Pârâtul este cel care a folosit în fapt cavoul construit de către reclamanţi în anul 2017, cu consecinţa măririi patrimoniului acestuia fără temei legitim. Instanţa reţine că există o mărire a patrimoniului pârâtului decurgând din folosinţa cavoului construit de către reclamanţi, concomitent cu micşorarea patrimoniului reclamanţilor, cele două fiind efectul unei cauze unice“, se arată în motivarea sentinţei.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia