Antena 3 CNN Actualitate Un ofițer DGA a lucrat sub acoperire ca șofer de TIR, pentru a dovedi corupția din vama Borș

Un ofițer DGA a lucrat sub acoperire ca șofer de TIR, pentru a dovedi corupția din vama Borș

Un ofiţer al DGA a lucrat mai multe luni sub acoperire la o firmă de TIR-uri pentru a dovedi că mai mulți polițiști de frontieră de la Borș luau mită.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Astfel, au fost prinși șase polițiști de frontieră care luau mită. Aceștia cereau între 50 lei și 100 euro de la șoferii de TIR care intrau sau ieșeau din ţară, pentru a nu-i controla. Cel mai des, însă, polițiștii de frontieră îi abordau direct pe şoferi.

Bărbatul a lucrat atât pe curse interne, cât și pe curse externe, în cadrul anchetei care s-a întins pe mai multe luni, conform eBihoreanul.ro.

Ancheta începuse încă de anul trecut, ca urmare a unor denunțuri, și, pentru a putea descoperi polițiștii corupți, anchetatorii au autorizat folosirea a doi investigatori şi a unui colaborator sub acoperire, dintre care unul, care avea atestat de şofer profesionist, a avut un rol special: sub un alt nume, s-a înscris la cursuri şi şi-a dat din nou examenele ca să obţină atestat de şofer profesionist, iar apoi s-a angajat pentru câteva luni la o firmă de transporturi ca şofer de TIR, calitate în care a fost trimis şi în curse externe. Agenții sub acoperire au purtat echipamente audio-video și au înregistrat faptele de corupție.

Cinci dintre ei au fost arestați preventiv, pe 5 decembrie, pentru 30 de zile de către Tribunalul Bihor, iar apoi, după câteva zile, Curtea de Apel Oradea a schimbat măsura cu cea a arestului la domiciliu pentru 15 zile.

Mai mult, unii patroni de firmă sunau direct anumiți polițiști de frontieră și le indicau TIR-urile care urmează să treaca prin vamă, pentru ca acestea sa nu fie verificate.

Subiecte în articol: TIR sofer Politie
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște