Antena 3 CNN Coronavirus Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis să menţină COVID-19 la nivel de pandemie

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis să menţină COVID-19 la nivel de pandemie

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat miercuri decizia de a menţine răspândirea COVID-19 ca urgenţă sanitară internaţională sau pandemie.

de Silvia Preda    |   

Potrivit OMS, "nu este momentul să lăsam garda jos", ci ţările trebuie să continue să se pregătească pentru a face faţă unui asemenea tip de criză.

Comitetul de Urgenţă al OMS (format din cercetători independenţi) a recomandat să nu fie schimbat nivelul de alertă privind COVID-19, în perspectiva ca virusul să continue să se transmită în mod intens. De asemenea, evoluţia sa este imprevizibilă, iar mortalitatea se menţine la un nivel ridicat, a precizat directorul OMS.

Preşedintele Comitetului de urgenţă al OMS, Didier Houssin, a susţinut la rândul său că "nu este momentul să ne relaxăm cu privire la acest virus", nici să se piardă din vedere necesitatea de a continua testele de depistare pentru COVID-19.

Numărul deceselor de COVID-19 raportate la nivel global, în ultima săptămână, a fost cel mai scăzut de la începutul pandemiei.

Bilanț COVID-19 din 13 aprilie 2022, în România. Peste 1.600 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.602 de cazuri.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.602 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 465 mai puțin față de ziua anterioară. 172 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 147 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Subiecte în articol: epidemie coronavirus
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște