Antena 3 CNN Externe Dezbateri aprinse cu privire la pașaportul COVID. Țările în care am putea merge doar după vaccinarea anti-COVID

Dezbateri aprinse cu privire la pașaportul COVID. Țările în care am putea merge doar după vaccinarea anti-COVID

La nivelul Uniunii Europene este o dezbatere aprinsă pe tema unei posibile introduceri a pașaportului COVID pentru cei care au fost vaccinați.

de Laura Dinu    |   

Declaraţia a fost făcută de preşedintele Consiliului European, Charles Michel, care susţine că o astfel de măsură nu trebuie luată în grabă.

Deşi nu a respins ideea unei dezbateri cu privire la un asemenea document în statele membre UE, Charles Michel a avertizat în legătură cu pericolul impunerii, prea repede, a paşaportului de vaccinare.

"Dacă ar fi să punem în aplicare acest lucru prea curând, asta ar crea o frustrare gigantică", a comentat preşedintele Consiliului European.

Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a fost cel care a pus pe masă ideea unui paşaport de vaccinare.

Președintele României, Klaus Iohannis, a respins în trecut ideea, spunând că nu este una bună și că s-ar putea crea un cadru de discriminare care ar putea fi inacceptabil. 

Așa cum s-au exprimat liderii Uniunii Europene, este vorba de un certificat de vaccinare care ar putea fi folosit la graniță, așa cum este și testul PCR, însă să nu fie ceva obligatoriu. 

Subiecte în articol: pasaport COVID-19 Klaus Iohannis
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot