Antena 3 CNN Politică Primul scandal major din campanie. Orban condiționează apariția la dezbaterile electorale

Primul scandal major din campanie. Orban condiționează apariția la dezbaterile electorale

de M.Z.    |   

Candidatul PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei, Ludic Orban, pare să repete scenariul de la alegerile prezidențiale.

Liberalul o provoacă pe candidata PSD, Gabriela Firea, și a spus că el se gândește să nu participe la nicio dezbatere televizată, decât dacă social-democrata își va prezenta scuze pentru afirmațiile din campania la alegerile prezidențiale.

"Iau în calcul inclusiv măsura extremă de a nu participa la nicio dezbatere cu candidatul PSD, în cazul în care nu-şi vor cere scuze. (...) Aştept o poziţie oficială din partea PSD, din partea liderului PSD, care a fost şeful campaniei electorale, reamintesc, iar candidatul PSD a fost purtător de cuvânt în campaia prezidenţială. Nu este vorba de nişte personaje minore din PSD", a declarat Ludovic Orban.

Liberalul a reamintit că, în campania electorală prezidenţială cei din PSD "au aruncat găini vii şi moarte în curtea PNL", l-au calomniat pe Klaus Iohannis că a făcut trafic de copii, că nu e potrivit pentru funcţia de preşedinte pentru că nu are copii (afirmaţie făcută de Gabriela Vrânceanu Firea -n.r.), şi că va tăia pensiile.

Astfel, "cer preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, şi candidatului PSD (Gabriel Vrânceanu Firea – n.r.) să ceară public scuze românilor. Îi avertizez că eu nu am de gând să tolerez obişnuita lor campanie murdară", a spus Orban.

Reacția lui Firea: Orban fuge de o întâlnire cu mine

”Am constatat cu amuzament că bărbația omului politic Ludovic Orban a ținut până a intrat in competiție cu o femeie (...) Iată că a venit și cineva față de care nu mai are argumente”, a spus Gabriela Firea, duminică, într-o intervenție telefonică la emisiunea Ediție de week-end, de la Antena 3.

Cât despre scuze, Firea a motivat că acelea ”au fost afirmații din campanie” și, mai mult, ea susține că și-a prezentat scuze persoanal pentru lucrurile care au deranjat.

”Fuge de o întâlnire cu mine (Ludovic Orban - n.r.), de o dezbatere, pentru că eu sunt om pragmatic, am un program pentru București și știe că el nu are o consistență administrativă, ci o poleială, o aură”, a încheiat candidata PSD la Primăria București, Gabriela Firea.
 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște