Antena 3 CNN Coronavirus Medicamentul Remdesivir, testat în combinaţie cu alte tratamente, pentru creşterea eficienţei împotriva COVID-19

Medicamentul Remdesivir, testat în combinaţie cu alte tratamente, pentru creşterea eficienţei împotriva COVID-19

Medicamentul antiviral Remdesivir este testat de cercetători în combinaţie cu alte tratamente pentru a se stabili dacă poate fi crescută eficienţa împotriva COVID-19, informează publicaţia The Wall Street Journal.

Cercetătorii verifică dacă medicamentul, primul care a demonstrat că are capacitatea de a ajuta la combaterea Covid-19 și produs de compania Gilead Sciences Inc., poate fi combinat cu alte tratamente antivirale, pentru a se obține un coktail mai puternic de combatere a coronavirusului.

Şase teste clinice în cazul Covid-19 aflate în curs specifică verificarea eficienţei Remdesivir în combinaţie cu alte medicamente, potrivit institutului Informa Pharma Intelligence. Alte cinci teste se referă la medicamente care pot fi acordate în combinaţie cu tratamentul standard al spitalelor, care în tot mai multe cazuri este Remdesivir.

Compania care produce medicamentul examinează și noi formule de Remdesivir, astfel încât persoanele bolnave să îl poată lua în afara spitalelor.

Remdesivir, conceput iniţial ca tratament anti-Ebola, a dovedit eficienţă şi contra coronavirusului. Autorităţile de reglementare din SUA au autorizat medicamentul în procedură de urgenţă ca tratament anticoronavirus pe 1 mai, după ce eficienţa a fost demonstrată într-un test clinic. Spitalele au intensificat comenzile pentru Remdesivir.

Însă medicamentul nu este o soluţie cu eficienţă garantată automat. Cel puţin până în prezent, Remdesivir s-a dovedit a avea o eficienţă modestă în tratarea pacienţilor în stare gravă.

Utilizarea medicamentului Remdesivir ca tratament anti-Covid-19 "poate induce în eroare, întrucât sugerează că este o terapie foarte, foarte bună; dar nu este. Este tratamentul standard deoarece este mai bun decât nimic", susține directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, Anthony Fauci,

În testele clinice, Remdesivir a redus cu patru zile perioada de vindecare a persoanelor spitalizate în comparaţie cu un produs placebo.

Sursă: Mediafax
Subiecte în articol: Remdesivir
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic