Antena 3 CNN Externe Mapamond Restaurantele și chefii care au câștigat la Premiile James Beard 2025. Unde se mănâncă cel mai bine în SUA și care este cel mai bun bar

Restaurantele și chefii care au câștigat la Premiile James Beard 2025. Unde se mănâncă cel mai bine în SUA și care este cel mai bun bar

Mia Lungu
2 minute de citit Publicat la 13:02 18 Iun 2025 Modificat la 13:02 18 Iun 2025
Preparate Frasca Food and Wine, desemnat Restaurantul Anului la Premiile James Beard 2025. Sursa foto: Frasca Food and Wine

Pe 16 iunie 2025, la Opera Lyric din Chicago, au fost anunțați câștigătorii celei de-a 35-a ediții a Premiilor James Beard, eveniment considerat „Oscarurile” industriei alimentare din SUA. Ceremonia a fost găzduită de bucătarii Nyesha Arrington și Andrew Zimmern.

CNN a publicat lista cu marii câștigători de la Premiile James Beard, considerate cele mai prestigioase distincții în gastronomia americană. Evenimentul a celebrat restaurante, chefi și baruri din toate regiunile SUA.

Printre câștigători s-au numărat restaurante ca Frasca Food and Wine (Colorado), Bûcheron (Minneapolis) și Kumiko (Chicago). Articolul subliniază și diversitatea în creștere a câștigătorilor și impactul lor asupra bucătăriei moderne americane.

Principalii câștigători la Premiile James Beard 2025

  • Restaurantul Anului: Frasca Food and Wine din Boulder, Colorado

  • Cel mai bun restaurant nou: Bûcheron din Minneapolis

  • Cel mai bun bar: Kumiko din Chicago

  • Cel mai bun restaurant din sud: Itamae AO din Miami, condus de Nando Chang

  • Cel mai bun restaurant din Texas: Belly of the Beast din Spring, Texas, condus de Thomas Bille

  • Cel mai bun restaurant din Mid-Atlantic: Causa și Amazonia din Washington, D.C., condus de Carlos Delgado

  • Cel mai bun restaurant din Great Lakes: Oriole din Chicago, condus de Noah Sandoval

  • Cel mai bun restaurant din California: Kato din Los Angeles, condus de Jon Yao

  • Cel mai bun restaurant din New York State: Semma din New York, condus de Vijay Kumar

  • Cel mai bun restaurant din Mountain: Amano din Caldwell, Idaho, condus de Salvador Alamilla

  • Cel mai bun restaurant din Southwest: Lom Wong din Phoenix, Arizona, condus de Yotaka Martin

Bucătarii care au câștigat la Premiile James Beard 2025

Chef-ul al Anului - Jungsik Yim Jungsik, New York

Best Chef – Regiuni

  • California: Jon YaoKato, Los Angeles

  • Great Lakes (IL, IN, MI, OH): Noah SandovalOriole, Chicago

  • Mid-Atlantic (DC, DE, MD, NJ, PA, VA): Carlos DelgadoCausa și Amazonia, Washington, D.C.

  • Mountain (CO, ID, MT, UT, WY): Salvador AlamillaAmano, Caldwell, Idaho

  • New York State: Vijay KumarSemma, New York

  • South (AL, AR, FL, LA, MS, PR): Nando ChangItamae AO, Miami

  • Southeast (GA, KY, NC, SC, TN, WV): Jake HowellPeninsula, Nashville, TN

  • Southwest (AZ, NM, NV, OK): Yotaka MartinLom Wong, Phoenix, AZ

  • Texas: Thomas BilleBelly of the Beast, Spring, TX

Premii adiționale

  • Outstanding Pastry Chef: Cat CoxCountry Bird Bakery, Tulsa, OK

  • Outstanding Bakery: JinJu Patisserie, Portland, OR

  • Outstanding Professional in Cocktail Service: Ignacio JimenezSuperbueno, New York, NY

  • Outstanding Professional in Beverage Service: Arjav EzekielBirdie’s, Austin, TX

Cine a fost James Beard

Premiile James Beard poartă numele lui James Beard, un renumit chef și autor american, considerat „părintele bucătăriei gastronomice americane”.

A fost un pionier în promovarea ingredientelor locale și a gătitului autentic american încă din anii 1940.

Fundat în 1990 de Fundația James Beard, premiul onorează excelența în restaurante, gastronomie și jurnalism culinar în SUA.

Citește mai multe din Mapamond
» Citește mai multe din Mapamond
TOP articole