Antena 3 CNN Actualitate Situaţie critică în spitalele din Argeş: "Luptăm pentru fiecare pacient să îi gasim un loc”

Situaţie critică în spitalele din Argeş: "Luptăm pentru fiecare pacient să îi gasim un loc”

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a declarat pentru Antena 3 că, locurile alocate în spitalele din județ pentru persoanele confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV 2 au fost ocupate în totalitate. În acest moment a fost identificată posibilitatea de a suplimenta numărul de paturi prin Spitalul Militar din Piteşti căruia i s-a solicitat să devină spital suport Covid.

de Claudia Popovici    |   

Situaţie critică în Argeş. La spitalele din judeţ nu a mai rămas niciun pat liber pentru pacienţii infectaţi cu SARS-Cov-2. Pacienţii care se află în stare gravă sunt trimişi în alte judeţe.

În exclusivitate pentru Antena 3, prefectul judeţului Argeş a vorbit despre soluţiile prin care se pot suplimenta numărul de paturi în spitale.

„Am făcut întradevăr această solicitare pentru implicarea Spitalului Militar ca spital suport Covid, vom face şi hârtiile necesare în acest sens. Sper să reuşim să obţinem mai multe paturi, depinde acum.

Au posibilitatea să pună la dispoziţie aproximativ 10 paturi pentru ATI, dar au o mică problemă cu personalul. Pot să fie puse la dispoziţie alte 14 paturi pentru oxigen, ele sunt disponibile imediat.

Aproximativ 30 de paturi pentru pacienţii Covid fără afecţiuni foarte mari şi sigur că mai au şi alte paturi pe care le pot pune la dispozitie, în funcţie de circuite”, a mai precizat Emanuel Soare.

Chiar dacă se fac rost de paturi există deficit de personal la ATI

"Problema cu medicii este una cunoscută şi la nivel naţional. Noi am făcut o solicitare pentru a redeschide o secţie în alt spital pe care o avem disponibilă. Avem echipamentele ATI, avem tot ce trebuie. Acolo sunt cel puţin 16 paturi care ar putea fi disponibile, dar avem nevoie de 6 medici, măcar 3 specialişti şi 3 rezidenţi.

De cererea noastră se ştie. Acum la Spitalul Militar trebuie să evaluăm, să vedem cu exactitate ce personal pot pune dumnealor la dispoziţie şi câte paturi pot disponibiliza. Aici lucrurile sunt încă în discuţie. Noi sperăm că prin implicarea Spitalului Militar să creştem un pic capacitatea.

La ritmul în care se manifestă acest al doilea val este posibil ca oricâte locuri am face rost ele să se ocupate foarte, foarte repede”, a mai precizat Emanuel Soare.

Pacienţii care se află în stare gravă sunt trimişi în alte judeţe.

"Din păcate, şi acum în acest moment, avem pacienţi care s-au pozitivat în alte spitale care aveau locuri pentru suspecţi, iar ei aşteaptă să fie transferaţi la alte spitale. Vom începe transferurile către alte judeţe", a mai precizat Emanuel Soare.

Spitalele din Caraş Severin, Botoşani, Sibiu şi Bistriţa se confruntă cu aceeaşi situaţie. Nu mai sunt paturi libere pentru bolnavii de Covid

"Luptăm pentru fiecare pacient să îi gasim un loc(...) Ne bazăm că vom putea să colaborăm bine cu celelate judeţe pentru care şi noi am oferit în această perioadă locuri în spitalele noastre. Toate acesre transferuri se comunica prin centrele judeţene de coordonare a intervenţiei către centrul naţional, iar de acolo se cunoaşte situaţia disponibilităţii paturilor”, a mai spus Emanuel Soare.

Până astăzi, 16 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 365.212 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

246.633 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.931 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv

În Argeş, de la începutul pandemiei cu corinavirus au fost confirmate 10.041 de cazuri pozitive.

197 de cazuri noi au fost confirmate, luni 16 noiembrie. Rata de incidenţă a ajuns la 3.68 de cazuri la mia de  locuitori.

 

Subiecte în articol: Argeş coronavirus paturi ATI Emanuel Soare
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"