Antena 3 CNN Actualitate Sorin Grindeanu, reacție la fuga lui Sebastian Ghiţă: Vorbim de o neîndeplinire a atribuţiilor de serviciu!

Sorin Grindeanu, reacție la fuga lui Sebastian Ghiţă: Vorbim de o neîndeplinire a atribuţiilor de serviciu!

Premierul Sorin Grindeanu a declarat marţi, după vizita de lucru la Ministerul Afacerilor Interne, că în cazul fugii din ţară a lui Sebastian Ghiţă a fost vorba de o "neîndeplinire a atribuţiilor de serviciu" şi consideră că Poliţia de Frontieră trebuie să-şi regleze această "disfuncţionalitate", dar că probabil au fost mai multe instituţii care ar fi putut evita fuga din România a omului de afaceri, scrie news.ro.

"Nu doar Sebastian Ghiţă a reuşit să iasă din ţară. Nu ştiu dacă e cel mai recent caz, dar sigur e cel mai cunoscut. Asta e o treaba a îndeplinirii atribuţiilor de serviciu şi e clar că a fost o neîndeplinire, nu cred că doar din partea Poliţiei de Frontieră, ca să fim corecţi. Nu am întrebat astăzi cum a ieşit Sebastian Ghiţă din ţară. Probabil că au fost mai multe instituţii care puteau să aibă grijă să nu iasă unul sau altul din ţară. Cred. Dar e clar că a fost o disfuncţionalitate şi atunci şi în alte daţi, disfuncţionalitate pe care cei de la Poliţia de Frontieră, dacă vorbim doar de cei de la Ministerul de Interne, trebuie să şi-o regleze, ca să nu mai avem cazuri de acest tip. Aşteptăm raportul comisiei", a declarat Sorin Grindeanu.

Premierul nu a dorit să comenteze sentinţa dată în Serbia de a-l elibera pe Sebastian Ghiţă, spunând că nu poate comenta sentinţe din altă ţară.

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă - reţinut la Belgrad în noaptea de 13 spre 14 aprilie şi plasat apoi în arest preventiv - a fost eliberat vineri pe cauţiune, în baza unei decizii a Curţii Supreme din Serbia, după depunerea unei cauţiuni de 200.000 de euro. 

 

Subiecte în articol: Sorin Grindeanu Sebastian Ghita
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania