Antena 3 CNN Actualitate Social Statistică: Dăm mai mulți bani pe mâncare decât vecinii noștri

Statistică: Dăm mai mulți bani pe mâncare decât vecinii noștri

Alimentele sunt mai scumpe în România decât în ţări precum Polonia sau Bulgaria, chiar şi după reducerea TVA de la 24% la 9%, însă comparativ cu ţările din vestul Europei stăm bine, potrivit datelor Eurostat.

Multe dintre alimentele pe care le cumpărăm sunt produse în ţară. Cu toate astea, mâncarea costă în România mai mult decât în alte state din zonă, pentru că lucrăm cu resurse scumpe, dar şi pentru că magazinele vor profituri cât mai mari, scrie Adevărul.

De exemplu, un kilogram de făină costa la noi, în medie, 0,62 de euro (2,75 lei), anul trecut, faţă de 0,55 de euro (2,44 lei), în Bulgaria, 0,56 de euro (2,48 lei), în Polonia şi 0,46 de euro (2,04 lei), în Cehia şi Slovacia, arată raportul Eurostat.

Și carnea de porc provine, în mare parte, din producţia internă. Cu toate astea, Polonia, Bulgaria, Lituania au preţuri mai mici decât noi. Dacă în România un kilogram de cotlet de porc costa anul trecut, în medie, 3,91 euro (17 lei), în Polonia se vindea pentru mai puţin de 3,34 euro (14,8 lei).

Subiecte în articol: carne de porc statistica
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are