Antena 3 CNN Actualitate Surpriză! Ce scor au obținut la alegeri urmașii lui Ceaușescu și ai PCR

Surpriză! Ce scor au obținut la alegeri urmașii lui Ceaușescu și ai PCR

Am avut parte de multe surprize la alegerile parlamentare desfășurate pe 6 decembrie. Iar una dintre surprize, ce-i drept neplăcute, a fost prezența extrem de slabă la vot, cea mai slabă din ultimii 31 de ani la alegerile parlamentare.

de Dan Gabor    |   

Printre partidele care s-au regăsit pe listă la alegerile parlamentare s-a aflat și Partidul Comuniștilor. Probabil prezența sa acolo a fost observată de puțini curioși și un număr chiar și mai mic au ales să pună ștampila în dreptul acestuia.

Potrivit datelor BEC ,Partidul Comuniștilor a fost depășit la Camera Deputaților de formațiuni politice precum Partidul Ucrainenilor, Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România, Uniunea Croaților, dar și de 39 de candidați independenți, scrie Fanatik.

Adtfel, comunisții au luat doar 213 voturi la Camera Deputaţilor, mai puține și decât Partidul Re:Start (515). Chiar dacă prezența la vot a fost cea mai mică de după Revoluție, cu un asemenea scor, Partidul Comuniștilor nu a reușit să mute deloc procentul de 0,001%.

Aradul le-a oferit cel mai bun scor și pare a fi cel mai nostalgic județ după Epoca de Aur, Partidul Comuniștilor fiind votat acolo de 366 de persoane, conform aradon.ro.

La Camera Deputaților, comuniștii arădeni i-au propus pe Mărculescu Gheorghe, Necșa Cornel, Manea Nicoleta, Manea Alexandru, Martonoși Maria, Circu Ion și Julean Rozalia. Aceștia au fost votați de 213 persoane.

Partidul Comuniștilor este un partid politic român înregistrat în Registrul Partidelor Politice al Tribunalului București în anul 2016. Președintele onorific al partidului este Profesorul Gheorghe I. Ungureanu, iar secretarul partidului, Constantin M. Gălbeoru.

Partidul Comuniştilor are o siglă extrem de apropiată de cea istorică a PCR, formată din seceră şi ciocan.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!