Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu anunță că ALDE nu votează pentru învestirea Guvernului Orban: "Suntem într-o situație în care cuvântul ridicol este prea puțin"

Tăriceanu anunță că ALDE nu votează pentru învestirea Guvernului Orban: "Suntem într-o situație în care cuvântul ridicol este prea puțin"

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, a declarat că partidul pe care îl conduce nu va vota pentru învestirea Guvernului Orban fiindcă "suntem într-o situație în care cuvântul ridicol este prea puțin". 

”Decizia asta am luat-o: nu votăm Guvernul Orban II. Nu e niciun dubiu, pentru că suntem într-o situație în care cuvântul ridicol este prea puțin. Pe de o parte, avem un președinte care propune un premier care să pice în Parlament, pe de alta avem un premier care nu vrea să-și treacă Guvernul. Această situație este de un inedit absolut, nu există așa ceva!”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, la Gândul Live.

Citiți și Călin Popescu Tăriceanu: Ordonanța pe anticipate dată de Guvernul Orban este o palmă dată democrației. Solicit renunțarea publicării ei în Monitorul Oficial

În ceea ce privește alegerile parlamentare, Tăriceanu a spus că există discuții pentru o alianță între ALDE și Pro România. 

”Din discuțiile pe care le avem și noi în zona politică am să vă spun ceva: nici Pro România nu este chiar atât de liniștită că intră, nici cei de la PMP. În afară de PSD și PNL nu există o garanție a unui rezultat care să îi facă să stea liniștiți și tocmai de aceea există discuții tatonări între partidele care sunt în acest risc.

N-ar fi chiar ciudată o colaborare Pro România-ALDE. Anul trecut am convenit să-l susținem împreună pe Mircea Diaconu, deci avem ceva experiență. Să nu uităm că eu ca premier am colaborat foarte bine cu Victor Ponta. Ar fi chiar interesant de văzut cum ar funcționa o alianță între doi foști prim-miniștri, care au sufientă experiență și rezultate”, a precizat Tăriceanu. 

Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept