Antena 3 CNN Actualitate Dumitru Coarnă, după acuzațiile că s-a pensionat la 45 de ani: „A fost caz medical. Sunt operat de trei ani de cancer”. Ce venituri are sindicalistul

Dumitru Coarnă, după acuzațiile că s-a pensionat la 45 de ani: „A fost caz medical. Sunt operat de trei ani de cancer”. Ce venituri are sindicalistul

Dumitru Coarnă, după acuzațiile că s-a pensionat la 45 de ani: „A fost caz medical. Sunt operat de trei ani de cancer”. Ce venituri are sindicalistul
08 Aug 2017   •   19:50

Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, este acuzat că a profitat de legislația din România și a ieșit la pensie din MAI la 45 de ani, după care s-a reangajat la sindicat.

Invitat la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3, Dumitru Coarnă a recunoscut că s-a pensionat la 45 de ani, dar din motive medicale, spune el.

„Eu m-am pensionat la 45 de ani pentru motive medicale. Nu am vrut eu, ci o comisie de medicină a Muncii a constatat. Mi-au spus: mă, băiatule, dacă vrei să mori, du-te la serviciu.  (...) M-am pensionat la 45 de ani și aveam 27 de ani de muncă efectiv. După care am venit la sindicat, contract individual de muncă - consilier juridic. După care oamenii m-au ales. AIci e o funcție de reprezentare, am fost ales prin vot direct, cu 80 la sută din sufragii”, a spus Dumitru Coarnă, care a subliniat că a suferit mai multe probleme la plămâni, după care a fost diagnosticat cu cancer.

”(...) Am ajuns la cancer. Nu am vrut să spun acest lucru. Nu doresc nimănui să aibă nici boala mea, nici pensia mea. Sunt operat de trei ani de cancer, chimioterapie, din trei în trei luni sunt monitorizat. Și ce o vrea Dumnezeu!”, a spus Dumitru Coarnă, la Antena 3.

Acesta a arătat că, inițial, pensia lui a fost de 1.700 de lei, după care a urcat la 2.800 lei și apoi la 4.500 de lei, cât o are în prezent. De asemenea, Dumitru Coarnă a arătat că salariul pe care îl încasează de la sindicat este de 9.000 de lei, salariu votat de membrii sindicatului.

 

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close