Antena 3 CNN Be EU Cum se resimte războiul din Ucraina în ţările europene | Vlad Gheorghe: "Toată lumea ne recunoaște efortul"

Cum se resimte războiul din Ucraina în ţările europene | Vlad Gheorghe: "Toată lumea ne recunoaște efortul"

Sunt nenumărate lucruri care din pricina războiului din Ucraina ajung să fie resimțite în țările europene.

Cum se resimte războiul din Ucraina în ţările europene | Vlad Gheorghe: "Toată lumea ne recunoaște efortul"
Sursa foto: Facebook | Vlad Gheorghe
de Ştefan Petrică    |    21 Ian 2023   •   10:39

Războiul din Ucraina se resimte la nivelul țarilor europene, dar cu atât mai mult la nivelul ţării noastre, pentru că suntem foarte aproape și pentru că nu avem nivelul de trai din alte ţări.

Vlad Gheorghe, invitat în emisiunea BeEu, vorbeşte despre cum a reuşit Uniunea Europeană să gestioneze aceste situaţii de criză.

"UE a reuşit să gestioneze acumularea de gaze naturale, prin faptul că rezervele sunt până la 90% în statele membrie uniunii. Dacă ai rezerve suficiente, piaţa este stabilă şi totodată şi preţul", a declarat Vlad Gheorghe.

Întrebat de cât de eficiente sunt culoarele verzi ale Uniunii Europene, Vlad Gheorge a spus că aceste coridoare verzi sunt "căi de comunicații și transport de mărfuri, prin care marfa esenţială poate ajunge mai repede".

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 331. Ministrul român al Apărării și șeful SMAp, la Ramstein: "Trebuie să oferim sprijin multidimensionat Ucrainei

"Culoarele sunt atât de sigure cât se poate în condiţiile date", a mai declarat acesta.

În ceea ce priveşte România şi sprijinul acordat Ucrainei, ţara noastră şi-a făcut simţită prezenţa.

"Din punct de vedere al societății românești, noi avem 10 cu felicitări, dar din punct de vedere al autorităților, lucrurile puteau fi mai bine, dar per total toată lumea ne recunoaște efortul", a mai precizat Vlad Gheorghe.

×
Subiecte în articol: Vlad Gheorghe Război Ucraina
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close