Antena 3 CNN Be EU Schimbări la etichetele produselor. "Uzură planificată" va fi eliminată

Schimbări la etichetele produselor. "Uzură planificată" va fi eliminată

Parlamentul European vine cu schimbări majore în privința produselor electrocasnice, care vor putea astfel să fie reparate mai ușor. 

Schimbări la etichetele produselor. "Uzură planificată" va fi eliminată
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    29 Iul 2023   •   13:39

Europarlamentarii doresc ca reparațiile să devină sistematice, atractive și convenabile. 

Parlamentul European a mai cerut și etichetarea produselor cu privire la durata lor de viață, cât și măsuri pentru promovarea reutilizării, inclusiv garanții pentru bunuri de ocazie. 

"Începem să facem posibilă reparea produsului. La ora actuală, de multe ori, noi putem continua să folosim un produs, dar nu avem posibilitatea de a-l repara şi, adesea, sunt produse care sunt create special pentru a deveni repede depăşite.

Asta este ceea ce noi numim "uzură plănuită", o uzură care nu e naturală, ci care este plănuită dinainte. 

Noi vrem să interzicem asta, pentru că e o practică comercială incorectă şi acest lucru este foarte important", a spus Sandro Gozi, membru al Parlamentului European, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3 CNN.

"Se mai vorbeşte şi de câte ori poate fi reciclat un produs, să nu ajungă până la urmă ca să fie toxic. Adică este o limită de reciclare, nu poți la infinit să reciclezi un produs și după aceea să aibă efecte asupra sănătății oamenilor.

Până la urmă, deci eu sunt bucuroasă că s-a votat pentru că a apărut o avalanșă de promovare a etichetei ecologice a durabilității produselor", a adăugat Maria Grapini, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close