Antena 3 Be EU UE a adoptat o strategie pentru protejarea copiilor în mediul online

UE a adoptat o strategie pentru protejarea copiilor în mediul online

de Redacția Antena 3    |    11 Mai 2022   •   15:47
UE a adoptat o strategie pentru protejarea copiilor în mediul online
Sursa foto: Pixabay

Comisia Europeană adoptat o nouă strategie europeană privind navigarea pe internet a copiilor.

Noua Strategie europeană vizează furnizarea de conținuturi și de servicii online accesibile, adaptate vârstei și informative, care să fie în interesul superior al copiilor.

Margrethe Vestager, vicepreședinta executivă responsabilă cu „O Europă pregătită pentru era digitală”, a declarat: Fiecare copil din Europa merită să crească într-un mediu digital sigur și stimulator. Prin această nouă strategie, dorim să sprijinim accesul copiilor, în special al celor aflați în situații vulnerabile, la dispozitive și competențe digitale, dorim să combatem hărțuirea cibernetică și să îi protejăm pe toți copiii de conținuturi online dăunătoare și ilegale. Aceste obiective sunt în concordanță cu valorile noastre fundamentale și cu principiile digitale.

Noua strategie europeană pentru un internet mai bun pentru copii este componenta digitală a Strategiei cuprinzătoare a UE privind drepturile copilului, elaborată de Comisie.

Aceasta a fost adoptată astăzi împreună cu o propunere privind un nou act legislativ al UE pentru protejarea copiilor împotriva abuzului sexual.

În plus, strategia se înscrie pe filiera recentului acord politic provizoriu de referință referitor la Actul legislativ privind serviciile digitale, care conține noi garanții pentru protecția minorilor și interzice platformelor online să prezinte minorilor publicitate direcționată pe baza creării de profiluri.

 

×
Subiecte în articol: copii internet

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close