Antena 3 CNN Be EU Vlad Gheorghe: ”Cel mai bun mod de a reconstrui Ucrainei este cu banii agresorului. Am cerut confiscarea activelor blocate ale Rusiei”

Vlad Gheorghe: ”Cel mai bun mod de a reconstrui Ucrainei este cu banii agresorului. Am cerut confiscarea activelor blocate ale Rusiei”

Europarlamentarul Vlad Gheorghe vorbește despre reconstruirea Ucrainei după invazia rusă și spune că, din postura de jurist, cel care produce prejudiciul trebuie să plătească.

Vlad Gheorghe: ”Cel mai bun mod de a reconstrui Ucrainei este cu banii agresorului. Am cerut confiscarea activelor blocate ale Rusiei”
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    14 Mai 2022   •   10:25

Așadar, politicianul este de părere că reconstruirea Ucrainei trebuie să se facă cu banii Rusiei, adică ai agresorului, iar sumele nu sunt deloc mici.

”Momentan, eu spun că nu funcționează cum ar trebui să funcționeze. Sunt autorul unei inițiative care pot să spun că este veche, poate prima inițitiva de acest fel, prin care am cerut confiscarea activelor blocate în acest moment ale Rusiei și ale oligarhilor ruși, pentru reconstruirea Ucrainei.

Deja trebuie să ne gândim la reconstrucție, vedem că sunt diverse estimări, dar nicio estimare nu este mai mică de câteva sute de miliarde de euro, la nivelul de distrugeri al infrastructurii civile, deci discutăm despre cetățeni ucraineni care suferă în acest moment.

Cred că cel mai bun mod de reconstruire este cu banii agresorului, pentru că sunt jurist și întotdeauna, la noi, cel care produce un prejudiciu trebuie să plătească și aici este foarte clar cine este agresorul”, a spus europarlamentarul român Vlad Gheorghe, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: be EU Vlad Gheorghe Ucraina
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close