Antena 3 CNN Campanii Salvaţi pădurile virgine România se vinde pe bani mărunţi. Vezi explicaţiile directorului WWF România

România se vinde pe bani mărunţi. Vezi explicaţiile directorului WWF România

România se vinde pe bani mărunţi. Vezi explicaţiile directorului WWF România
27 Oct 2011   •   17:17

Invitat în cadrul emisiunii Esenţial cu Alina Petrescu de la Antena 3, Magor Csibi, directorul WWF România, a vorbit despre cum rău se poate face uşor şi repede, pe când binele se face greu şi în timp. WWF România, Antena 3 şi prietenii au lansat campania "Salvaţi pădurile virgine", cu scopul de a pune sub protecţie cele 250.000 de hectare de păduri virgine din ţara noastră, printre ultimele din Europa.

"În fiecare zi primim foarte multe veşti negative. Oricâte lucruri bune am face noi, există oameni care pot distruge mult mai mult. De exemplu, în Ceahlău, există o dezbatere foarte aprigă deoarece Consiliul Ştiinţific al rezervaţiei nu vrea să permită o pârtie de schi în mijlocul ariei strict protejate, iar Ministerul şi autorităţile locale pun presiune foarte puternică pe ei. Alt exemplu este DN66A, în mijlocul zonei strict protejate, unde dorim să construim un drum care şase luni nu poate fi folosit", a declarat Magor Csibi la Antena 3.

El a vorbit şi despre faptul că România se vinde pe bani mărunţi. "Toată lumea îşi imaginează cât de mulţi bani facem noi din păduri. Avem 6,4 milioane de hectare de păduri, cifra încasată la bugetul de stat anul trecut a fost de 250 de milioane de euro. Dacă facem un calcul pe hectar, asta înseamnă că fiecare hectar de pădure a generat 38 de euro. Calculând rata de profit în cel mai optimist scenariu, aflăm că un hectar de pădure a generat 5 euro venit. Ne vindem pe bani mărunţi", a spus Magor Csibi.

 



Campania pe care WWF a lansat-o este susţinută de Antena 3 alături de vedete precum Mihaela Rădulescu, Moise Guran, Ada Condeescu, Alexandru Tomescu, Bogdan Dumitrache, Şerban Copot sau Dani Oţil.

Petiţia poate fi semnată pe site-ul campaniei, www.padurivirgine.ro, care pune la dispoziţie toate informaţiile referitoare la demersul WWF.

În seara lansării campaniei "Salvaţi pădurile virgine" în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei", până să se blocheze site-ul din cauza traficului, o mie de oameni au semnat petiţia, pentru ca în mai puţin de 24 de ore după lansare să fie adunate 6.000 de semnături. După intervenţia lui Magor Csibi în emisiunea "Esenţial cu Alina Petrescu" o mie de persoane au semnat petiţia, ajungându-se în prezent la un total de aproape 15.000 de semnături în trei zile.

Antena 3 este singurul post de ştiri din România afiliat la CNN International
şi este parte a INTACT Media Group.


 



×
Subiecte în articol: WWF Esential Alina Petrescu Antena 3
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close