Antena 3 CNN Conținut plătit 5 modalităţi prin care poţi economisi bani

5 modalităţi prin care poţi economisi bani

De câte ori ţi-ai propus să pui bani deoparte, însă totul a rămas doar la stadiul de „proiect”, după ce ţi-ai dat seama că salariul abia îţi ajunge de la o lună la alta?

o_1f6f9vrjpeqj6j13pthm9itrb.jpg
de Georgiana Adam    |    24 Mai 2021   •   16:46

Vestea bună este că, dacă urmezi 5 sfaturi simple, vei putea economisi chiar şi dacă plăteşti sume mari pentru chirie, rate bancare sau alte cheltuieli esenţiale.

Ai nevoie de un buget lunar bine pus la punct

Un buget pe care îl schiţezi pe foaie te ajută să-ţi prioritizezi cheltuielile pentru că vei vedea mult mai clar pe ce se duc banii tăi, în raport cu veniturile pe care le obţii. Acest lucru te va ajuta să faci economii, întrucât vei putea renunţa din timp la cheltuielile aparent inutile.

După ce-ţi notezi venitul, continuă să treci pe listă cheltuielile prioritare, respectiv sumele fixe sau cele pe care le estimezi pentru plata chiriei, utilităţilor, ratelor, mâncării şi a transportului. Aceeaşi listă trebuie să cuprindă si cheltuielile de bază, cum sunt cele pentru produsele de îngrijire personală sau vizite medicale, dar şi o sumă pe care ţi-ai propus să o economiseşti. Abia după acest pas poţi aloca bani şi pentru diverse alte nevoi lunare, precum cele de divertisment.

Continuă să schiţezi lunar acest buget, pentru că nevoile tale nu vor fi mereu aceleaşi. Este esenţial să îţi monitorizezi toate cheltuielile lunare pentru că acest lucru te ajută să-ţi dai seama unde este cazul să mai tai din costuri.

Fă cumpărăturile doar din hipermarketuri

Deşi de multe ori este mult mai comod să te duci la buticul din colţ, în hipermarketuri vei găsi produse mai ieftine, cu un adaos comercial redus. Poţi profita de diverse oferte promoţionale, pe care le poţi vedea din timp în cataloagele marilor retaileri.

Este indicat să pleci de acasă cu o listă de cumpărături în care să treci produsele necesare pentru întreaga săptămână, pentru a nu mai fi tentat să cumperi din impuls.

În hipermarket, utilizează un coş de cumpărături şi nu un cărucior mare. Aşa dispare şi riscul ca tu să fii influenţat, într-un subliminal, să umpli căruciorul cu tot felul de produse de care nu ai nevoie, limitându-te la strictul necesar.

Poţi economisi şi la locul de muncă

În medie, poţi economisi peste 300 de lei/lună dacă renunţi să mai comanzi mâncare la locul de muncă. Chiar dacă meniul zilei de la restaurantul preferat pare să aibă un preţ atractiv, te va costa mult mai puţin dacă îţi vei pregăti prânzul de acasă, pe care să îl iei la pachet. La fel de bine, poţi să pui şi cafeaua într-un termos.

Profită de reduceri

O limitare a cheltuielilor nu înseamnă să renunţi complet la a-ţi mai cumpăra haine sau pantofi. Pe lângă ofertele promoţionale frecvente, marile magazine taie preţurile cu până la 90% în perioadele de reduceri sau soldări de la finalul iernii – începutul primăverii sau de la finalul verii – începutul toamnei.

Şi dacă ai nevoie de electrocasnice sau mobilă, poţi pândi reducerile marilor producători. Inclusiv vacanţele sunt mai ieftine la începutul sau finele sezonului turistic.

În cazul în care nu îți permiți să cumperi aceste produse nici în perioada de reduceri, poți apela la un card de cumpărături. Folosit corect, acesta te poate ajuta să achiziționezi toate produsele de care ai nevoie în rate, cu dobândă 0.

Deschide un cont de economii

Dacă ai reuşit să strângi o anumită sumă, nu este indicat să o ţii în casă. Banii se devalorizează şi, totodată, rişti să pierzi totul în cazul în care locuinţa ta este călcată de hoţi sau este afectată de un incendiu sau o inundaţie. O variantă mult mai eficientă decât a pune banii la saltea presupune deschiderea unui cont de economii, care va genera mici câştiguri şi te va ajuta să înveţi să economiseşti constant.

Toate aceste conturi sunt garantate de către Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare, în limita a 100.000 euro de persoană, astfel că nu există riscul să pierzi banii. Băncile acordă dobânzi de până la 1,2%, în funcţie de suma depusă şi de monedă. Vei putea efectua retrageri şi noi depuneri oricând, fără a afecta dobânda, iar, de regulă, comisioanele pentru administrarea contului sunt aproape inexistente.

Soluţia pentru cel mai avantajos cont de economii

Când decizi să deschizi un cont de economii este important să ţii cont de mai multe aspecte, precum nivelul dobânzii şi costurile pentru retragere, dacă e cazul. Sortter îţi uşurează această sarcină, oferindu-ţi gratuit o imagine clară asupra ofertelor de economisire disponibile pe piaţa financiară din ţara noastră. Pe lângă banii pe care ai decis să-i pui la bancă, vei reuşi să economiseşti şi timp cu ajutorul acestui instrument financiar, întrucât scapi de căutările obositoare pe site-urile băncilor.

Simplu şi rapid, Sortter îţi oferă acces la toate informaţiile de care ai nevoie legate de conturile de economii. Astfel, vei putea compara aceste oferte, în funcţie de dobânda lunară primită şi de beneficiile acordate de bănci, pentru a găsi cel mai profitabil cont în care să economiseşti bani pentru dorinţele tale.

×
Citește mai multe din Conținut plătit
» Vezi toate știrile din Conținut plătit
Cele mai noi știri
Parteneri
x close