Antena 3 CNN Coronavirus 17 cazuri de infectare cu coronavirus, la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Sever din Oltenița

17 cazuri de infectare cu coronavirus, la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Sever din Oltenița

Sunt 17 cazuri de infectare cu COVID-19, la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Sever din Oltenița.

17 cazuri de infectare cu coronavirus, la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Sever din Oltenița
Sursa foto: Pixabay
13 Iun 2020   •   12:02

”În seara zilei de vineri, 12 iunie 2020, au fost comunicate rezultatele testării, efectuate de Direcția de Sănătate Publică din Călărași, la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Sever din Oltenița, după ce a fost înregistrat un caz de COVID-19, în data de 10 iunie,  la o angajată a centrului. 

Toți angajații și beneficiarii centrului au fost testați, rezultatele comunicate, vineri seară, de D.S.P. Călărași, fiind următoarele: 13 copii și 3 adulți sunt infectați cu COVID-19, în total, fiind înregistrate 17 cazuri de îmbolnăvire, cu cel depistat în spitalul Marie Curie București. A fost luată măsura internării copiilor, în această dimineață, în secția de boli infecțioase a Spitalului Municipal Oltenița, împreună cu cei 3 angajați ai centrului. Aceștia vor fi, totodată, și însoțitorii copiilor internați, inclusiv ai celor doi copii aflați de câteva zile în spital, cărora le-a ieșit testul pozitiv, rezultatul fiind transmis, în seara zilei de vineri, împreună cu celelalte teste. În cursul zilei de astăzi, sâmbătă, 13 iunie, va fi făcută dezinfecția totală a Complexului de Servicii Comunitare din Oltenița.

Menționăm că, atât copiii, cât și angajații centrului au o stare bună de sănătate și vor rămâne internați până la negativarea testelor.

Începând cu data de 11 iunie, a fost instituită măsura izolării la locul de muncă, în ture de lucru de 14 zile, cu 14 zile, izolare la domiciliu, iar la fiecare schimb de tură se va face testarea atât a angajaților care ies din tură, cât și a celor care intră, inclusiv a copiilor. 

În articolul publicat pe site-ul marinbadea.ro, ,,Copii hrăniți cu psihotrope și tranchilizante, infectați cu coronavirus / 17 cazuri de Covid – 19 la Complexul de Servicii Comunitare Oltenița”, se încearcă inducerea în eroare a publicului cititor, prin insinuarea faptului că beneficiarii Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Sever ar fi ,,hrăniți” cu o medicație neconformă. Subliniem că tratamentul medicamentos, urmat de beneficiarii acestui centru, este administrat în urma consultării de către medicul specialist și doar la recomandarea acestuia. 

 Pentru o corectă informare, mai facem precizarea că, în comunicatul de presă, transmis de D.G.A.S.P.C. Călărași, joi, 11 iunie, prin care anunțam primul caz de COVID-19, la o angajată a Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Sever, nu s-a încercat, sub nicio formă, transmiterea informației că aceasta s-a infectat în mediul spitalicesc, ci am menționat că acest caz a putut fi depistat, pentru că angajata noastră a fost însoțitoarea unui copil aflat într-un spital din București (cu alte probleme de sănătate), iar la internare, a fost făcut testul obligatoriu pentru COVID-19.

Pentru o transparentă informare cu privire la situația apărută și, în funcție de evoluția evenimentelor, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași, va reveni cu informații suplimentare despre modul cum este gestionată această situație apărută la Complexul de Servicii Comunitare Oltenița.”, se arată într-un comunicat al instituției.

×
Subiecte în articol: coronavirus infectare copii handicap

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close