Antena 3 CNN Coronavirus 30 de pacienți în stare critică așteaptă eliberarea unui loc la ATI COVID în Craiova. Manager: ”Doi au murit peste noapte”

30 de pacienți în stare critică așteaptă eliberarea unui loc la ATI COVID în Craiova. Manager: ”Doi au murit peste noapte”

Situație disperată la Craiova. Treizeci de pacienți așteaptă un loc în secția de Terapie Intensivă COVID.

30 de pacienți în stare critică așteaptă eliberarea unui loc la ATI COVID în Craiova. Manager: ”Doi au murit peste noapte”
Sursa foto: Facebook / Spitalul Militar Central Dr. Carol Davila
de Laura Dinu    |    Loredana Chimoiu    |    27 Sep 2021   •   07:34

Medicii sunt copleșiți în acest moment. Aceștia spun că nu s-au mai confruntat niciodată cu o astfel de situație. 

În acest moment, la Spitalul Județean de Urgență sunt 52 de oameni cu COVID-19 în stare gravă, doi dintre aceștia fiind copii de până în doi ani. 

Ambulanțele vin la spital una după alta, cu pacienți aflați deja în stare critică. 

Cel mai mare spital de Urgență din Oltenia are în secția ATI 20 de paturi pentru adulți și 2 paturi pentru copii, un total de 22 de locuri. La adulți secția este deja plină, 30 de pacienți fiind în așteptare pentru a se elibera un pat la Terapie Intensivă. 

Conducerea spitalului a dispus aseară deschiderea vechii unități de Primiri Urgențe, un corp de clădire care a fost recent renovat, căruia nu i se făcuse încă recepția. Măsura a fost luată în condițiile în care și izolatorul de la Craiova era deja plin iar medicii nu știau unde să îi interneze pe bolnavii care veneau unul după altul. 

Managerul spitalului a declarat că astăzi va merge la Prefectură pentru a se întâlni cu membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și pentru a cere sprijin, ținând cont de faptul că unitatea medicală nu are nici personal îndeajuns care să se ocupe de numărul mare de bolnavi. 

”Ieri ne-am confruntat cu o situație fără precedent, nici în valul trei nu am avut o astfel de situație, atât de mulți pacienți sosiți în stare gravă și foarte gravă infectați cu SARS CoV-2. (...) Am reușit, în cursul dimineții, să transferăm trei pacienți, iar doi, din păcate, au decedat, pacienți aflați în stare foarte gravă. 

Toți acești pacienți au beneficiat de îngrijiri medicale din partea personalului din Unitatea de Primiri Urgențe, dar noi funcționăm cu o altă secție de Terapie Intensivă, spuneam că încă 30 de pacienți sunt în Unitatea de Primiri Urgențe. Avem nevoie de personal”, a declarat Laurențiu Ivanovici, managerul Spitalului de Urgență Craiova.

×
Subiecte în articol: spital craiova
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close