Antena 3 CNN Coronavirus 8 martie în pandemie. Dr. Marinescu: ”Trebuie să avem senzația că revenim la normalitate”

8 martie în pandemie. Dr. Marinescu: ”Trebuie să avem senzația că revenim la normalitate”

Medicul Adrian Marinescu a explicat ce avem de făcut de Ziua Femeii în contextul în care doamnele și domnișoarele vor primi flori.

8 martie în pandemie. Dr. Marinescu: ”Trebuie să avem senzația că revenim la normalitate”
de Andreea Cigolea    |    08 Mar 2021   •   10:16

Purtătorul de la Institutul Matei Balș susține că ar trebui să ne gândim că în curând vom reveni la o normalitate, mai ales de când am început să ne vaccinăm.

”Trebuie să avem senzația că revenim la normalitate, dacă suntem prudenți și păstrăm distanțarea, ne spălăm pe mâini, dezinfectant, totul va fi bine. Trebuie să facem în așa fel încât mâinile să rămână curate și să folosim dezinfectant de câte ori este nevoie. Spălatul pe mâini este regula de bază, dacă nu avem apă și săpun, folosim dezinfectant și riscul de transmitere este minim. Se vede că numărul de infectări a crescut, presiunea este mai mare și nu numai la Balș, vârsta îmbolnăvirilor a mai scăzut, vin mulți tineri, nu au forme grave. A crescut numărul copiilor, era logic, dar asta nu se întâmplă doar la școală. Situația este echilibrată în ce-i privește pe cei mici” a spus Adrian Marinescu, medic Institutul Matei Balș, la Antena 3. 

Când vom scăpa de pandemie? Medicul Adrian Marinescu, despre momentul când ”lucrurile vor fi mai echilibrate”

Medicul infecţionist Adrian Marinescu este de părere că relaxarea restricţiilor în România vine odată cu ”eliberarea” spitalelor.

”În momentul în care avem 25% din populaţie vaccinată, începe să se vadă în plan practic, în sensul scăderii presiunii la nivel medical. Lucrurile acestea se vor întâmpla să zicem în vară sau în a doua parte a verii, lucrurile vor fi mai echilibrate, chiar dacă nu vom scăpa cu totul de pandemie”, a afirmat Adrian Marinescu, medic infecţionist la Matei Balş.

Până atunci trebuie să respectăm măsurile de protecţie. Distanţarea socială, igienizarea frecventă şi purtarea măştii chirurgicale. 

”Este evident că atunci când desfăşori o activitate fizică, principial vorbind, nu e bine să porţi mască. Nu e bine din punct de vedere medical. Şi atunci vom găsi variantele cele mai bune pentru cei mici, vor sta în aer liber, vor păstra distanţa în aşa fel încât să nu fie risc de transmitere”, a apreciat medicul.

 

×
Subiecte în articol: 8 martie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close