Antena 3 CNN Coronavirus Amnesty International dezaprobă felul în care sunt încălcate drepturile omului pe fondul crizei de coronavirus

Amnesty International dezaprobă felul în care sunt încălcate drepturile omului pe fondul crizei de coronavirus

Amnesty International, organizaţie internaţională pentru promovarea drepturilor omului, dezaprobă felul în care sunt încălcate drepturile omului pe fondul crizei de coronavirus.

Amnesty International dezaprobă felul în care sunt încălcate drepturile omului pe fondul crizei de coronavirus
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    07 Apr 2021   •   15:55

În raportul anual,  Amnesty International spune că inegalitatea globală a fost amplificată de pandemia de coronavirus, şi denunţă ţările bogate pentru stocarea vaccinurilor COVID-19, încălcarea drepturilor omului şi pentru discriminarea și opresiunea grupurilor sensibile.

Ţările bogate pică testul "rudimentar" de solidaritate globală, a declarat miercuri un purtător de cuvânt Amnesty International.

ONG-ul a spus, de asemenea, în raportul său, că pandemia a dezvăluit un "eşec magistral" la nivelul instituţiilor globale, declarând că "nu sunt potrivite" scopului pe care ar trebui să îl servească.

Amnesty a adăugat că în numeroase ţări - inclusiv Franţa, Ungaria, Polonia, România şi Rusia, din Europa - drepturile omului sunt călcate în picioare si s-a abuzat de criza coronavirus pentru a anula și mai mult principiile statului de drept și a limita și mai puternic drepturile civice.

Organizația pentru drepturile omului spune că alte ţări printre care Albania, Belarus, Turcia şi Ucraina nu au luat suficiente măsuri pentru a proteja jurnaliştii şi sursele acestora care critică lipsa de răspuns a guvernelor la această situaţie de criză. 

"Pandemia a accentuat și indiferența, ipocrizia, egosimul și fraudele potentaților acestei lumi", a scris noua secretară generală a Amnesty International, Agnes Callamard, în raportul anual. Lumea este în prezent "incapabilă să coopereze și să acționeze eficient în cazul unui eveniment global, cu efecte majore" - concluzionează dezaprobator Callamard.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close