Antena 3 CNN Coronavirus ANPC: Modele de măști periculoase, pe sistemul de alertă rapidă. Iată modelele care nu protejează şi cresc riscul de infecţie

ANPC: Modele de măști periculoase, pe sistemul de alertă rapidă. Iată modelele care nu protejează şi cresc riscul de infecţie

Mai multe modele de măşti periculoase nu ar trebui să se găsească de vânzare, atrage atenţia directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel.

ANPC: Modele de măști periculoase, pe sistemul de alertă rapidă. Iată modelele care nu protejează şi cresc riscul de infecţie
Sursa foto: Paul Anghel/Facebook
de M.Z.    |    02 Iun 2020   •   11:15

Acesta susţine că, în cazul modelelor la care face referire, capacitatea de filtrare este insuficientă, existând o cantitate excesivă de particule care pot trece prin ele, sporind riscul de infecție.

Multe dintre măşti sunt din China, după cum se vede în fotografii.

Este vorba despre modele FFP2 şi KN95.

"ATENȚIE: Câteva modele de măști aflate pe sistemul de alertă rapidă RAPEX privind produsele periculoase. Capacitatea totală de filtrare a măștilor este insuficientă, iar măștile nu se adaptează corespunzător la față.

În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin măști, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare.

Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție", a atenţionat Paul Anghel, pe pagina sa de Facebook.

Măștile de protecție, obligatorii din 15 mai

Din 15 mai, toată lumea este obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și atunci când folosim transportul public în comun.

Măştile oferă o protecţie diferită în funcţie de model. 

Măștile de protecție FFP2 și FFP3 pot fi purtate și de către cei care suferă de alergii de sezon.

×
Subiecte în articol: măşti Paul Anghel
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close