Antena 3 CNN Coronavirus O bătrână de 85 de ani, cu boli grave, s-a vindecat de coronavirus la Iași

O bătrână de 85 de ani, cu boli grave, s-a vindecat de coronavirus la Iași

O pacientă în vârstă de 85 de ani, din județul Iași, care suferă de mai multe afecțiuni, a fost vindecată de infecţia cu noul tip de coronavirus după două săptămâni de tratament.

O bătrână de 85 de ani, cu boli grave, s-a vindecat de coronavirus la Iași
06 Mai 2020   •   17:54

Ieşeanca figurează în fişa medicală cu demenţă vasculară, insuficienţă cardiacă, fibrilaţie cardiacă, insuficienţă renală, hipoacuzie bilaterială şi anemie, potrivit unor surse citate de ziarul Adevărul. În plus, femeia prezintă şi sechele ale unui accident vascular cerebral.

Pacienta era internată de un an jumătate în Secţia de Îngrijiri Paliative a Spitalului Municipal Paşcani, de unde a și contactat noul coronavirus. În unitatea medicală a fost descoperit un focar de Covid-19 după ce mai mulți pacienți cu afecțiuni grave și cadre medicale au fost testați pozitiv.

Toți bolnavii infectați în spitalul din Pașcani, inclusiv pacienta octogenară, au fost transferați pentru tratament specializat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Femeia de 85 de ani, a fost internată pe 22 aprilie și s-a vindecat de coronavirus după două săptămâni, pe 5 mai.

“Conform ultimelor centralizări, un număr de 499 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 31 persoane au ieşit din carantină. În momentul de faţă, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate 18 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 6 unităţi administrativ-teritoriale”, au transmis reprezentanţii Prefecturii Iaşi. 

 

 

×
Subiecte în articol: coronavirus Iași
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close