Antena 3 CNN Coronavirus Când sunt bolnavii de coronavirus cei mai contagioși

Când sunt bolnavii de coronavirus cei mai contagioși

Potrivit unui nou studiu, perioada în care bolnavii de coronavirus sunt cei mai contagioși este cea în care încep să prezinte simptome ușoare și durează aproximativ 8 zile.

Când sunt bolnavii de coronavirus cei mai contagioși
Sursa foto: pixabay.com
03 Apr 2020   •   08:36

Oamenii de știință au descoperit recent că persoanele infectate răspândesc virusul la nivel maxim în prima săptămână de la apariția simptomelor.

Potrivit acestora, perioada de contagiozitate se încheie la 8 zile după apariția simptomelor, sau la 11 zile în cazurile critice. 

Testul a fost efectuat pe 9 persoane, de vârstă mijlocie, tratate pentru simptome ușoare, la spitalul din Munich, Germania. 

Cercetătorii au analizat probele luate din gât și plămâni, mucusul din tractul respirator și scaun, cât și sângele și urina pacienților, pe toată perioada internării. Aceștia au observat că nivelul viremiei în prima săptămână în care pacienții au prezentat simptome a ajuns la nivel maxim.

Însă după numai 8 zile, doar urme ale virușilor au mai putut fi observate în gâtul și plămânii pacienților, ceea ce înseamnă că aceștia au fost contagioși doar până în acel moment. 

Pe de altă parte, în cazul a doi dintre pacienții care au prezentat o formă mai gravă a bolii, virusul a persistat până în ziua unsprezece.

În studiul publicat în revista Nature, oamenii de știință au menționat că, după aceste zile, atât în probele de urină cât și în cele de sânge nu au mai fost găsite urme de virus, scrie thesun.co.uk.

×
Subiecte în articol: coronavirus contagios studiu
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close