Antena 3 CNN Coronavirus Un brancardier de la Spitalul Județean Mureș a murit infectat cu coronavirus

Un brancardier de la Spitalul Județean Mureș a murit infectat cu coronavirus

Un brancardier de la Spitalul Clinic Județean Mureş, confirmat cu coronavirus, a murit luna trecută, a anunţat Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Un brancardier de la Spitalul Județean Mureș a murit infectat cu coronavirus
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    21 Mai 2020   •   12:01

În Mureş, de la începutul epidemiei, 109 cadre medicale s-au îmbolnăvit de COVID-19, iar dintre aceştia 95 s-au vindecat.

"De la începutul pandemiei de coronavirus şi până în data de 21 mai 2020, un număr de 109 de cadre medicale au fost declarate pozitiv cu COVID-19, iar 95 (87,16%) dintre acestea sunt deja vindecate şi externate. Într-unul dintre cele 109 de cazuri, evoluţia a fost nefavorabilă soldându-se cu deces (brancardier Spitalul Clinic Judeţean Mureş)”, au transmis reprezentanții DSP Mureș.

Conform acestora, din cele 109 cadrele medicale confirmate pozitiv, 38 sunt angajate ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş (dintre aceştia 23 sunt de la UPU SMURD şi 14 de pe celelalte secţii), 53 cadre medicale angajate ale Spitalului Clinic Judeţean Mureş (dintre aceştia 42 sunt de la ATI, 7 de la Secţia Boli Infecţioase I şi 4 de pe alte secţii).

De asemenea, 9 sunt angajate ale Spitalului Municipal Sighişoara, 2 cadre medicale angajate ale unui cămin de bătrâni din județ, un medic de familie, doi medici din unităţi medicale private din Târgu Mureş, un medic stomatolog, un asistent de farmacie de la o farmacie privată, un medic cu domiciuliul în Târgu Mureş, dar angajat al unei unităţi medicale din alt judeţ şi un angajat al unei unităţi medicale private din judeţ.

DSP informează că toate cadrele medicale confirmate pozitiv în acest moment sunt internate la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Judeţean Mureş, iar starea lor de sănătate este bună.
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: mures brancardier
Parteneri
Horoscop 28 mai 2023. Racii merg la sigur, Leii îşi pun ordine în suflet
x close