Antena 3 CNN Coronavirus București depășește miercuri pragul de 6 la mie, avertizează cercetătorul Octavian Jurma

București depășește miercuri pragul de 6 la mie, avertizează cercetătorul Octavian Jurma

Cercetătorul Octavian Jurma a declarat luni la Antena 3 că, potrivit simulărilor efectuate, Capitală va depăși miercuri, "cel târziu vineri", pragul de șase cazuri de infectare cu COVID-19 la mia de locuitori.

București depășește miercuri pragul de 6 la mie, avertizează cercetătorul Octavian Jurma
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    22 Mar 2021   •   17:51

"București este deja de două zile la peste 6 la mie, pe incidența calculată normal, care precede cu 3-4 zile incidența oficială", a precizat Octavian Jurma.

"Iar în Ilfov este diferența este și mai mare. Astăzi este 8,33. Oficial este 7,68. Dar se vede o creștere acceleranta, putem să îi spunem chiar fulminantă. Pe termen scurt lucrurile arată și mai rău.

București și Ilfov au crescut accelerat, deși au fost mult sub Timiș. Iar acum ambele au depășit Timiș la incidența și cresc mult mai rapid. Ilfov este o amenințare foarte mare.", a explicat cercetătorul, prezentând și graficele aferente analizei."

Restricţii în Bucureşti. Propunerile de măsuri discutate în şedinţa de la Guvern

Potrivit surselor Antena 3, în timpul şedinţei de luni, premierul Florin Cîţu, primarul Nicuşor Dan şi primarii de sector au discutat despre propuneri de măsuri, ce ar putea fi aplicate în Bucureşti, pentru limitarea numărului de cazuri de COVID-19.

Toate măsurile discutate la întâlnirea de luni sunt în stadiul de negociere, pentru moment nu a fost luată o decizie cu privire la restricţiile ce ar putea fi aplicate în Bucureşti.

La şedinţa premierului cu primarii din Capitală au fost discutate, potrivit surselor Antena 3, o serie de măsuri pentru a reduce numărul de infectări din Bucureşti:

1. În weekend să se limiteze circulaţia la ora 18.00. După ora 18.00 se va putea circula doar cu declaraţie.

2. Poliţia Locală să aibă mai multă putere în această perioadă. Spre exemplu, dacă în weekend poliţia găseşte un bar, club deschis, unde este organizată o petrecere, să îl poată închidă. În prezent, Poliţia Locală nu are acest drept.

3. Mall-urile să aibă restricţii privind numărul de persoane din interior. Pentru moment nu s-a luat o decizie cu privire la acest număr.

4. Circulaţia, restricţionată pe timpul weekendului. Este vorba de o măsură mai drastică, un lockdown de weekend, în care circulaţia cetăţenilor să fie restricţionată.

Totodată, a mai fost discutată reducerea interacţiunii cetăţenilor cu autorităţile, iar oamenii să nu mai fie nevoiţi să se deplaseze pentru tot felul de hârtii.

Măsurile au fost propuse în timpul şedinţei de către autorităţile locale şi secretarul de stat Raed Arafat, iar decizia privind eventualele restricţii este acum la Guvern.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Octavian Jurma București Capitală
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close