Antena 3 Coronavirus Carantină obligatorie pentru toți turiștii care merg în Israel, chiar și cei vaccinați, până la primirea rezultatului negativ la testul COVID-19

Carantină obligatorie pentru toți turiștii care merg în Israel, chiar și cei vaccinați, până la primirea rezultatului negativ la testul COVID-19

de Mia Lungu    |    09 Iul 2021   •   20:16
Carantină obligatorie pentru toți turiștii care merg în Israel, chiar și cei vaccinați, până la primirea rezultatului negativ la testul COVID-19
Sursa foto: Hepta

Israel va adopta din nou măsuri de restricție pentru călătorii care intră în ţară, din data de 16 iulie, aceştia fiind obligaţi să se izoleze până la primirea unui rezultat negativ la testul COVID-19, o măsură luată din cauza creşterii numărului de infectări, transmite vineri DPA.

Toate persoanele - inclusiv cele complet vaccinate şi cele care s-au vindecat de pe urma COVID-19 - vor trebui să intre într-o carantină de 24 de ore după intrarea în ţară, sau cel puţin până la aflarea rezultatului testului la coronavirus efectuat pe aeroport, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Testarea pe aeroport este obligatorie. În prezent este permisă intrarea în ţară doar a unui număr limitat de turişti vaccinaţi.

Orice persoană sosită din ţări pentru care s-a emis o alertă specială de călătorie din cauza incidenţei ridicate a infectărilor trebuie să intre într-o carantină suplimentară de 10 zile, a indicat ministerul.

Anterior au existat excepţii pentru persoanele vaccinate sau care trecuseră prin infecţia cu coronavirus.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, numărul infectărilor a crescut semnificativ în ultima săptămână, vineri fiind raportate 450 de cazuri noi, inclusiv 39 grave.

Majoritatea cazurilor noi sunt provocate de varianta Delta, mai contagioasă, depistată iniţial în India.

Din cei 9,3 milioane de locuitori din Israel, peste 5,7 milioane au primit o doză de vaccin împotriva COVID-19, dintre care 5,2 milioane au încheiat schema de vaccinare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close