Antena 3 CNN Coronavirus Cartierul din Buzău 'închis' de interlopul 'Comitet' a fost scos din carantină de autorități

Cartierul din Buzău 'închis' de interlopul 'Comitet' a fost scos din carantină de autorități

Carantina impusă în cartierul Poșta din Buzău va fi ridicată în noaptea de duminică spre luni, după ce în zonă nu au fost înregistrate noi cazuri de COVID-19.

Cartierul din Buzău 'închis' de interlopul 'Comitet' a fost scos din carantină de autorități
17 Mai 2020   •   22:25

Măsura a fost impusă după ce 19 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus.

Cererea de ridicare a măsurilor de carantină a fost făcută de Direcția de Sănătate Publică Buzău.

"Direcția de Sănătate Publică Buzău a înaintat către Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției solicitarea de ridicare a măsurii de carantină în cartierul Poșta din municipiul Buzău, începând din această noapte de la ora 00:00 (duminică noaptea).

Epuizându-se cele 14 zile considerate perioada maximă de incubație a infecției și, neînregistrându-se nicio altă îmbolnăvire în afara focarului, se consideră că șansa de a avea un eveniment de amploare mult mai mare, a fost depășită și deci măsura cu privire la carantinare poate fi ridicat", se arată într-un anunț făcut duminică seara pe pagina de Facebook a Prefecturii Buzău.

Potrivit aceleiași surse, cererea a fost aprobată, astfel încât carantina va fi ridicată din noaptea de duminică spre luni.

Cartierul din Buzău a intrat în carantină, după ce 19 persoane au fost depistate cu COVID-19. Potrivit unor surse locale, virusul ar fi fost adus în cartier de un bărbat care de Paști a mers în județul Ialomița.

Bărbatul, cunoscut pe plan local drept 'Comitet' s-a infectat în Ialomița, iar apoi s-a întors acasă și a infectat alte persoane.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Buzau coronavirus
Parteneri
Ministrul Educației, Ligia Deca, mesaj de ultimă oră pentru părinții elevilor din clasele terminale
x close