Antena 3 Coronavirus Află ce tip de vaccin folosește fiecare centru și unde mai sunt locuri libere!

Află ce tip de vaccin folosește fiecare centru și unde mai sunt locuri libere!

de Dana Musceleanu    |    17 Mar 2021   •   10:36
Află ce tip de vaccin folosește fiecare centru și unde mai sunt locuri libere!

O inițiativă privată din Sibiu vine să compenseze lipsa datelor privind tipul de vaccin de pe site-ul oficial creat de STS. Site-ul vaccin.live oferă informații actualizate privind tipurile de ser existente în centrele de vaccinare din România, arată câte locuri libere și câte persoane sunt înscrise pe lista de așteptare. 

Dezvoltată în numai șapte zile, platforma a fost lansată pe 24 ianuarie 2021 de către firma Media Defender SRL din Sibiu și în prezent la ea lucrează cinci persoane.

Proiectul este deosebit de util pentru aflarea datelor despre vaccinare, dar nu permite și înregistrarea pentru vaccinare, atrag atenția dezvoltatorii. Programările pentru vaccinare se poate face doar pe site-ul oficial, Ro-Vaccinare.

Interfața site-ul vaccin.live este intuibilă și ușor de utilizat, permițând selectarea de pe o hartă interactivă a localității de interes pentru utilizator. 

„Nu putem fi numiți platformă alternativă la site-ul oficial, pentru că la noi nu se pot face programări. Dar oamenii pot fi notificați în momentul în care la centrul dorit apar noi locuri, pe platforma oficială”, a explicat Gabriel Cârjea, administratorul unei firme din Sibiu, citat de Libertatea.

Cum ne dăm seama cu ce vaccin ne imunizăm, încă de la programare

Înscrierea pe listele de aşteptare ale platformei oficiale se face urmând paşii de pe platformă dar poziţia de pe listele de aşteptare nu este una fixă. Autorităţile nu dau posibilitatea de a alege tipul de vaccin, dar fiecare centru de vaccinare are un tip de vaccin alocat.

Pănă marți la ora 18:00, pe listele de așteptare ale platformei se înscriseseră 353.332 de persoane, alte 47.000 persoane fiind direct programate. 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close