Antena 3 CNN Coronavirus Cea mai vaccinată țără din lume reintroduce restricții după ce numărul de infectări COVID-19 crește

Cea mai vaccinată țără din lume reintroduce restricții după ce numărul de infectări COVID-19 crește

Insulele Seychelles au raportat miercuri o creștere record a numărului de infecții cu coronavirus, a declarat ministrul Sănătăţii, în ciuda faptului că țara insulară a vaccinat deja 59.676 de oameni, adică 85% din populație.

Cea mai vaccinată țără din lume reintroduce restricții după ce numărul de infectări COVID-19 crește
Sursa foto: Pixabay Pixabay
de Alexandra Ionescu    |    05 Mai 2021   •   12:37

Ţara din Oeanul Indian îi fascinează pe mulți cu frumusețile ei, cu peisajele desprinse parcă din altă lume.

Dar pandemia de coronavirus a ajuns şi aici, în ciuda ratei de vaccinare a rezidenţilor. 

Ministrul Sănătăţii a raportat 497 de noi infectări, pe o perioada de 3 zile, după ce la raportarea anterioară din 30 aprilie anunțase 314 de noi cazuri.

Până acum, Seychelles a avut 6.373 de cazuri, potrivit Bloomberg.

Seychelles Broadcasting Corporation (SBC) a anunţat în aprilie că unii pacienţi au fost diagnosticaţi cu tulpina africană a virusului. 

Recrudescența coronavirusului a determinat Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite să emită un avertisment de călătorie de nivel 4 împotriva deplasărilor în această țară dependentă de turism.

Arhipelagul din Oceanul Indian cu o populaţie de aproxmativ 98.000 de oameni este dependent de turism, şi de aceea, campania de vaccinare a început în forţă pe data de 11 ianuarie, folosind o donaţie de la Emiratele Arabe Unite, de vaccinuri chinezeşti.

Până pe 12 aprilie 59% din serurile administrate au fost Sinopharm, iar restul Covishield, o versiune AstraZeneca produsă în India. 

Ministrul Sănătății a anunțat luni închiderea clinicilor medicale de specialitate și a suspendat operațiile cu excepția celor de urgență și a tratamentelor pentru cancer.

Până în acest moment, 62,2% din populaţie este vaccinată complet. 

În comparație, Israel, țara cu a doua cea mai mare rată de vaccinare împotriva coronavirusului, și-a inoculat 55,9% din populație cu ambele doze ale unui vaccin anti-Covid.

×
Subiecte în articol: COVID-19 coronavirus infectare
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close