Antena 3 CNN Coronavirus Colegiul Medicilor Bucureşti: Creşterea explozivă a cazurilor de COVID-19 înseamnă deja o presiune mare pe sistemul medical

Colegiul Medicilor Bucureşti: Creşterea explozivă a cazurilor de COVID-19 înseamnă deja o presiune mare pe sistemul medical

Reprezentanţii Colegiului Medicilor Bucureşti susţin că există o presiune mare pe sistemul medical, în primul rând pe medicii de familie şi pe cadrele Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF).

Colegiul Medicilor Bucureşti: Creşterea explozivă a cazurilor de COVID-19 înseamnă deja o presiune mare pe sistemul medical
Sursa foto: Jeff J Mitchell/Getty Images
de Silvia Preda    |    08 Feb 2022   •   16:30

Preşedintele Colegiului Medicilor din Bucureşti, Cătălina Poiană, declară că numărul mare de persoane infectate cu noul coronavirus poate însemna, în funcţie de moment, şi anumite întârzieri în realizarea serviciului de asistenţă medicală.

"Numărul mare de cazuri poate însemna, în funcţie de moment, şi anumite întârzieri în realizarea serviciului de asistenţă medicală, cauzate exclusiv de numărul mare de pacienţi înregistraţi în aceste zile, chiar dacă mulţi dintre aceştia au forme uşoare sau medii de boală. Medicii, alături de tot personalul medical, au fost şi sunt alături de pacienţi, dar în această perioadă, pe anumite servicii, cum sunt medicina de familie şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, există o presiune foarte mare dată de numărul de solicitări venite pe parcursul a 24 de ore. Pentru a face faţă acestei situaţii, cu toţii, pacienţi şi personal medical, trebuie să dăm dovadă de înţelegere şi respect reciproc", a declarat prof. dr. Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti

În Bucureşti s-a înregistrat cea mai mare rată de incidenţă a cazurilor COVID-19 de la debutul pandemiei

Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile a ajuns marţi, în Bucureşti, la 34,29 cazuri la mia de locuitori, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti.

Reprezentanţii CMB amintesc faptul că toate valurile pandemiei de COVID-19 au fost gestionate de aceiaşi medici şi acelaşi personal medical.

"Oamenii au renunţat perioade de-a rândul la concedii de odihnă, la Sărbători, la timp petrecut cu familiile lor şi sunt alături de pacienţi, pentru a le oferi îngrijirea de care au atâta nevoie, dar acum se înregistrează foarte multe cazuri, ceea ce face ca medicii să lucreze iarăşi la nivel maxim, mai ales că se înregistrează îmbolnăviri sau situaţii de intrare în carantină şi în rândul cadrelor medicale, ceea ce duce la o presiune în plus pe cei apţi şi aflaţi de serviciu", mai susţin reprezentanţii Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti.

Bilanț COVID-19 din 8 februarie 2022, în România. Explozie de noi infectări în ultimele 24 de ore

Bilanţ COVID-19 din 8 februarie 2022, în România. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 36.269 noi cazuri.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 36.269 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 19.311 mai mult decât în ziua anterioară. 3.856 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În total, până astăzi, 8 februarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.455.048 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 75.972 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

2.017.188 de pacienți au fost declarați vindecați.

×
Subiecte în articol: Colegiul Medicilor București medici
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close